Hvordan rigge en wobbler for trolling?

De aller fleste wobblere på det Norske markedet kommer ferdige med krok, men er dette et krokoppsett som vil fungere i alle sammenheng og fiskemetoder? Nei desverre er det ikke sånn, og resutatet er potensiellt mistet fisk og oppgitte tilbakemeldinger på at krokene ikke holder mål. Krokene holder mål, men det er vanskelig om ikke umulig å lage utstyr som fungerer 100% til ALT. Derfor kan man med enkle grep kroke om sine wobblere selv.

Det man trenger:

Splitringtang Juster størrelsen på denne etter de splitringene du skal håndtere.

Splitringer : også her juster etter størrelsen på wobbleren, Kan være lurt å ha flere forskjellige størrelser på lager.

Svivler : samme som over juster størrelsen etter wobbleren.

Og til slutt det aller viktigste kroken :)

Så er man klar til å rigge om. Bildet under viser et orginalt opsett på Rapala Shaddow rap og en av mine egne husky scatter 13 rigget for Gjørs og Asp fiske, enklere blir det ikke.

Har i de siste åra kun fisket med enkel treblekrok på mine trolling wobblere med stort hell. Alt blir bedre med en større og kraftigere krok enn tre tynne til trolling. Passelig størrelse til Husky 13 er strl 4 eller strl 2

  • Det gir et bedre krokfeste. Brekkstang effekten av mange kroker tett på wobblern er nesten eliminert, noe som maksimerer krokgrepet i fiskemunnen.
  • Kroken fester seg ikke i håven!! Dette er GULL i trolling sammenheng.
  • Fisken får mindre skader : Fisk som sitter på bakerste kroken har en lei tendens til å ha de andre krokene i øyet eller andre steder på kroppen, Skal man drive c&r fiske er enkel treble absolutt og foretrekke.
    Husky Scatter 13 med strl 2 VMC 8650BZ

    Til Asp og Gjørs velger jeg å sette kroken ca midt på wobberen, Til ørret setter jeg dem litt lengre bak. Kroken som benyttes er selvfølgelig VMC 8650, en krok jeg i begynnelsen var skeptisk til, men som har vist seg suveren i de fleste tilfeller. Skitt storørret jakt :)

Kommentar