Mine favoritt wobblere på ørret jakt del 2

I dag vil jeg trekke frem stor ørret wobbler nr 1, Rapala BX Minnow!              

Brunørret på 5.5 kg tatt på Rapala BX Minnow

Når jeg er på jakt etter storørreten i elva, så er dette absolutt en av mine favoritter! Dette er langt kastende flytende wobbler som kommer i 7 og 10 cm. Med vekt på henholdsvis 7 og 12 gram.                              De har en svømme dybde på 0.6-1.5 meter.                                                                  BX Minnow kan fiskes i høy fart og fungerer også utmerket til treg ørret i kaldt vann, da den tåler veldig lav fart! Den har en kjerne av balsa tre med en 3D kropp i plast  (copolymer). Den har 60/40 wobblende gange som jeg liker veldig godt, og med aktiv bruk av stang tuppen og spinn stopp, så er det vanskelig å motstå denne fristelsen for en sulten brunørret! 

Jeg velger 7 cm i litt mindre elver og 10 cm i de større. Grunnen er helt enkelt at det er enklere og fiske 7 cm høyere i vannet kontra 10 cm.                                Selv har jeg mange store ørreter på denne, med ørret på 5.5  5.6 og 7.5 kg på topp.                                                               Bare i fjor hadde jeg 7 ørreter over 2 kg på den!                                                              Så om du ikke har en Rapala BX Minnow i utstyrs skrinet, så vet du hva du har å gjøre!                                                                      

Ørret 5.6 kg på Rapala BX Minnow RT 10 cm
Ørret 3 kg på Rapala BX Minnow BBH 10 cm                            
Ørret 2.8 kg på Rapala BX Minnow TR 10 cm                            
Ørret 7.5 kg på Rapala BX Minnow TR 10 cm

Kommentar