Vinterens største Abbor (hittils :)

Vært lite fisking denne vinteren, dels pga andre ting jeg må gjøre og dels pga vær/luftrykk og andre faktorer som gjør hjemme tilværelsen mer innbydende enn lange timer på isen. Det har imidlertid kommet opp en riktig så fin fisk på siste turen.

Tok en tur med en av mine gode fiskekompiser Stian Nyseth Bakken. Vi er begge amatører å regne når det kommer til Abbor fiske, men det er lyspunkt innimellom. Noen dager er som alltid tregere enn andre, og det er lett å skylde på ytre faktorer på hvorfor man ikke får fisk. Denne dagen derimot hadde vi virkelig trua. Høyt luftrykk over ei hel uke, med topp på 1045millibar strålende solskinn og skikkelig storabbor stemning i bilen på mårran.

16732044_10154101940676455_993654003_o

Vel ute går hullborringa som en lek med min nye Honda GX35 lite isbor, Makan til motorisert isbor skal man jaggu lete etter. Utrolig lettstartet 4takts motor fra Honda og en kvass moraspiral, gjør unna 8x200mm hull på notime :)

Når jeg fisker Abbor på isen prøver jeg alltid å være på plass med stengene satt opp før sola kommer opp, da abboren gjerne spiser på denne tia, denne dagen var intet unntak. Bettet derimot lot vente på seg. Først når dagens første kaffekopp var innabords dro det til på en av mine stenger! ikke så stor fisk, men følte kanskje det var noe på gang nå. Fikk endel små run uten resultat, før det virkelig smalt til på min stang igjen. Kjenner fort det er tungt i andre enden av snøret og sier til Stian at om detta er Abbor da ern diger.. Og jammen kommer det ikke tilsyne en fantastisk stripete fisk med blodrøde finner.

49+bittelitt Cm og 1460Gr

Hadde gjerne sett litt mer kondisjon på den, men der er en vakker fisk i alle sammenheng.

Abborfiske er veldig gøy og ofte med  mye action. Det er også mye enklere å ta vare på fisken med tanke på fang og slipp når man fisker abbor, Man kan bare ta med seg ei bøtte el noe annet å ha vann i og putte fisken oppi om det skulle være kaldt ute! Viktig å huske på at fisken veldig lett får fryse skader om det er mer enn -5grader. Særdeles viktig å ta vare på store individ, det er de som har best gener når det skal gytes til våren.

 DSC_0479

En VELDIG fin dag på isen, lite drag i Abboren i forhold til de ultimate forholdene vi hadde, men vi fikk fisk. At den var stor er bare en bonus! Turen hadde vært meget velykket selv uten et napp. :)

16710343_10154101940866455_280082592_o

Kommentar