Fisken i fokus!

Noen ganger ønsker man ikke å ta med fisk man får hjem.                                      Det kan være at man har fisken man trenger, eller at reglene der man fisker tilsier at man ikke kan ta opp den.

Fisker man mye har man ofte ikke behov for all fisken man får. Selv setter jeg da tilbake de største fiskene med de beste genene og tar opp noen av de mindre.     Det er smart å bestemme seg på forhånd om hva man ønsker å gjøre med fisken man får. Har man for eksempel bestemt seg for å sette fisken tilbake før man får den, er det lettere å gjøre det på den beste og mest skånsomme måten.      

Når man har fått fisken på kroken, skal man kjøre den hard og få den raskt inn.   Deretter håver man den, å lar fisken ligge i håva i vannet. Om det er rennende vann, så la fisken ligge med hodet mot strømmen, sånn at vannet får strømme rett vei igjennom gjellene.                    Bruk en gummiert håv, som er skånsom imot fisken. Rapala sine vade håver er fine og skånsomme. De har et stort nett så man kan håve store fisker og kommer i tillegg med flyte element.


Mens fisken forsatt ligger i håva i vannet, så avkroker man den. Rapala kommer med en ny avkrokings tang i år som er liten og perfekt til dette.

Når fisken er avkroker, så er det veldig fint å la fisken stå i håva så den kommet seg og er klar for å svømme tilbake. Den kommer seg veldig raskt når den får ligge i vannet hele tiden!                          Om man ønsker ett bilde av fisken, så løft den raskt opp for ett bilde. 

Husk alltid å fukte fingrene før man tar i fisken, så man ikke skader slim laget til fisken.                                                              

Jeg har brukt Rapala sine vade håver en stund, og mener at de er uunnværlige når man skal klare å håndtere fisken på en god måte. Ikke bare er de skånsomme mot fisken, men man gjør det i tillegg veldig enkelt for seg selv! Med fisken liggende i nettet i vannet, så har man god tid og trenger ikke stresse!

Skitt fiske!

Kommentar