Storm R.I.P. Curlytail

Spinnfiskesesongen er snart i anmarsj, i hvert fall rundt i mine distrikter. Jeg har dessverre fått begrensa med gjeddefisketid dette året som var. Selv om når jeg snakker om fisketid føler jeg selv alltid at det blir for lite, men til gjengjeld har jeg vært mer nøye på at den tiden som legges skal være mer effektiv og bedre planlagt.

Gjeddefiske var det jeg brukte det jeg hadde av ledig tid i 2016, og da spesielt spinnfiske. Dette er helt klart noe av det artigste fiske jeg personlig bedriver, samt at jeg har et meget bra fiske i mange vassdrag i nær tilknytting hjemme. Noe som gjør at tilgjengeligheten er forholdsvis enkel, og jeg er relativt godt kjent i området.

RCT08_RHE HERO

Forrige sesongen fikk jeg testet RIP Curley relativt mye i ulike forhold å må si meg meget fornøyd. I all hovedsak var temperaturene mellom 14-2 grader i vannet, og forholden alt fra sterk strømmende elv, skogsjøer til næringsrike lavlandsjøer.

Når jeg fisker med RIP curley-tailen kan jeg enkelt med samme agnet tilpasse meg mange ulike situasjoner. Jeg bruker utelukket «RIP multi depth screw system» noe jeg personlig synes er den smarteste vektløsningen jeg noen gang har vært borti. Dette skåner agnet mye for bytting av huer som vil etter hvert gjøre at agnet sine fremre deler går i oppløsning, og ved bruk av stinger (løse trippelkroker festet med wire) vil ofte agnet ikke blir revet like mye opp av de sylskarpe gjeddetennene.

RIPM
Storm R.I.P. Multi Depth System

Denne curley-tailen åpner for mer variert fiske ettersom den tåler både relativt høy fart, samt ekstremt lav uten å miste den svært lokkende bevegelsesmønstret. Den har for meg fisket godt pelagisk (høy innsveivet i vannet over store djup), monotont langs bunnen (sakte innsveiving på en jevn høyde rett over bunn) og aktivt mer tradisjonelt jiggfiske med hyppige spinnstopp (kortere intervaller med innsveiving med hyppige spinnstop lange nok til at agnet treffer bunn). Dette agnet er følsomt utformet. Som gjør at med litt teknikk kan mann selv bare med enkle tiltak som å feste stingerene på siden av agnet kontra under. Vil du kunne endre bevegelsene fra ganske rolig bevegelser på selve kroppen, til kraftig bellyflash (at buken på agnet ruller fra side til side). Samtidig som man slipper at det fester seg mye uønsket kvist, gress og lignende fra bunnen på krokene.

SAMSUNG CSC

Når det gjelder valg av farger skal det sies at jeg selv er mest begeistret for naturtro farger. Særskilt når jeg begynner en ny dag kanskje også på et nytt sted. Jeg har også fargene på byttesfisken, jeg tror gjedda spiser der jeg skal fiske som favoritter. Når det er sagt er lysforhold, og vannfarger det jeg vektlegger mest. Der synes jeg i grove trekk at i klart vann fisker dovere/naturlige farger ofte godt, mens i sol/sterke lysforhold at farger med glitter ofte kan genere bra med fisk. Under dårlig lys/overskyet fisker mørke farger. Mens når det er dårlig sikt fisker gjerne farger skrikende farger. Dette er selvfølgelig heller ingen regel uten unntak, men helt klart noe man kan ha i bakhue når man skal starte dagen og er usikker på hvordan man skal begynne.

Du som kanskje har fortsatt har åpent vann, eller planer om å starte gjeddesesongen tidlig i vår og ønsker å kunne presentere et agn som du kan fiske spesielt i det kalde vannet er RIP. Curelytailen er et agn du burde ha med i skrinet ditt. Selv rigger jeg selvfølgelig med RIP multi depth screw system. Som i mine øyne er et overlegent system når du gjennom dagen må variere tempo og dyp du ønsker å fiske på. Resultatet for meg i hvert fall vært overveldende, med mange fisker over meteren med en topp på 11,12kg.

DSC_9429

Storm R.I.P Curly kommer i flere nye farger for 2017:

farge: MO - Motoroil
farge: MO – Motoroil
farge: BW - Blue White
farge: BW – Blue White
farge: FP - Fire Pearch
farge: FP – Fire Pearch
farge: LF - Lime Flash
farge: LF – Lime Flash
farge: BPS - Blue Pearl Silver
farge: BPS – Blue Pearl Silver

Kommentar