En innholdsrik søndag

På søndag var det planlagt en full dag med fiske. Are,en kamerat fra Arendal skulle komme på besøk for og jakte arter han mangler på artslisten. Det store målet var Lake men siden han mangler flere vanlige arter fra ferskvann ble det bestemt og legge inn litt tid på andre arter også. Are er ikke den flinkeste til og komme seg opp tidlig og med flere timer kjøring fra Arendal til Indre Østfold fant jeg og Knut Ole ut at det var en perfekt mulighet til og prøve litt ismeite etter Gjedde. Kl 06.00 satt vi i bilen på vei til dagens utvalgte plass. Det viste seg at det var ganske tregt denne dagen og bare 6 run frem til klokken 12. 4 av dem var på mine stenger. Det startet beskjedent med en på ca 3kg. Deretter ble di sakte men sikkert større. Neste var på 4 så kom en på 5kg. Klokken 12.00 var deadline siden vi skulle møte Are på en annen plass. Kl 11.45 peip det i den ytterste nappvarsleren min og dagens største fisk ble kroket. En flott Gjedde på 105cm og 7,65kg ble forsiktig avkroket og sluppet ut igjen. Ny pers på Gjedde for min del og ganske fornøyd med jomfruturen min etter Gjedde på isen. 

Utstyret som jeg brukte var Squall telestick ice med 4000 haspel snelle. Nå har jeg liten erfaring med denne type fiske men jeg syntes dette var et sett som fungerte perfekt. Et stort pluss er at den er teleskopisk og har en transportlengde på bare 43cm.


Etter at fisken var sluppet ut var det bare og pakke sammen utstyret og komme seg videre til økt 2 for dagen.

15min forsinket men i strålende humør etter Gjedde fangsten ankom vi plassen for økt 2. Are var allerede på plass blid som en sol. Målet for Are på denne plassen var Mort og Hork. Med litt flaks kunne han også få Flire og Laue. Jeg og Knut Ole hadde vært der dagen i forveien og foret opp slik at forholdene skulle ligge til rette for Are. Det gikk vel ikke mer en 1 minutt før Mort var i boks og Are kunne krysse av denne på listen sin. På neste nedslipp så Are fisk rett under isen og ble som en sukkerhøy 4-åring. Mindre kroker ble sluppet 30cm under isen og der kom Laua. Suksess faktoren gikk til himmels når det viste seg at det gikk Krøkle sammen med Laua. Og når man får en slik bonus art så blir man så glad:

Når dette var i boks så gikk han ned til bunnen igjen og nappet opp 2 Hork.

Flira glimret med sitt fravær men med 4 nye arter på Are så var økt 2 godkjent med terningkast 6.

Økt 3 var dedikert til Lake. Med Indre Østfolds ukronede Lake konge Knut Ole i spissen gikk vi til verket med høy selvtillit. Båten måtte bæres over isen før den kom til åpent vann så innen vi var klare til og kjøre avgårde var pulsen betraktelig høyere en selvtilliten. Med stødig hånd guidet Knut Ole oss rett på Laken. Etter et kvarters tid kunne Are juble for dagens hovedmål og turens 5 nye art Lake. Ingen stor fisk men art er art! 

Det ble tatt et par små Laker til før vi putret hjemover. 15 timer etter at jeg reiste avgårde var jeg hjemme igjen sliten og fornøyd. 

På Lakefiske bruker jeg også Squall telestick ice stengene. Di er såpass stive at man får satt det harde tilslaget som kreves når Laken biter.

Takk til Knut Ole og Are for en veldig hyggelig dag. Håper vi kan gjøre noe like dumt igjen en annen dag.

Kommentar