Årets mest spennende blanketur!

Av og til opplever man en blanketur. Men sjelden har jeg hatt en mer spennende blanketur en i helgen. For en stund siden ble jeg kontaktet av Atle Johansen som har en båt liggende i Engelsviken. Han har brukt litt tid på og utforske dypet på utsiden av Rauøy og fått en del fine fisker. Lange på over 15kg og Brosme på over 12kg er ikke akkurat vanlig i oslofjorden så jeg var ikke lei å be når spørsmålet om jeg ville være med på tur kom.

Årstiden pleier av erfaring og være en vanskelig årstid for dette fisket i oslofjorden men så lenge kroken er i vannet er det håp. Vi ble en gjeng på 4 fiskere som tøffet utover fjorden i et nydelig vær lørdag morgen.

Ankeret gikk til bunnen på 280 meter og snart kunne vi senke godsakene våres ned mot store Brosmer og Langer…

Jeg brukte en sleper med mye selvlysende slange og vmc 7/0 sirkel. Som vanlig var valg av agn makrell.Slange på sleper og opphengere har en dobbelt rolle. For det første så er det en fin attraktor som kan være med og lokke fisken til hugg men den har også en rolle som beskyttelse for sena mot skarpe Lange tenner. Etter et par timer uten antydning til fisk ble det bestemt at vi skulle bytte plass. Ankeret ble dratt opp og 15min senere var vi på en ny plass. Her var det «bare» 190 meter dypt og trua var på topp! 

Men selv om tro kan flytte fjell var det tydligvis ikke nok til og få fisk. Ikke en eneste fisk kom opp denne dagen og ingen kunne skryte på seg noen skikkelige napp. Men heldigvis er det ikke alltid antall fisk som er målestokken på en fin tur. Gode venner,kaffe på termosen og en kunnskapsrik og ivrig båtfører gjorde at dette ble en kjempe fin dag. Vi skal tilbake en tur til våren og da tenker jeg vi skal få lurt dem til og bite. Jeg har i hvertfall skikkelig trua…

Kommentar