Bite villig November ørret!

Isen har lagt seg på de fleste vann på Østlandet nå. Men for oss som nødig vil legge vekk spinn stanga, finnes det fortsatt muligheter for å treffe på ørret på åpne vann!

Å spinn fiske brunørret i elv på Østlandet i November, er vel ikke mest utbredt. Men har du muligheten til å ta turen til Femundselva, så la ikke muligheten gå ifra deg!


Jeg vil gi noen tips, for hvordan man enklere vil kunne lure opp en ørret, eller fler på denne tiden av året. 

Se deg ut roligere partier i elva, som du vet eller tror kan være dypere. Fisken samles hovedsakelig der nå. Det er sjelden du treffer på fisk på grunnere partier i elva med stryk. Inn sveivingen må skje veldig langsomt, med spinn stopp og små rykk. Bruk line med lite strekk for å kunne kroke fisken bedre. Selv foretrekker jeg Sufix Super 21! Grunnen til dette er at fisken er langsom og tar agnet veldig pent og forsiktig, så da gjelder det og kroker den raskt når du kjenner den på agnet. Harde og brutale hugg er ikke noe du kan forvente. Men når fisken først er blitt kroket, så er det overraskende bra fart i dem allikevel! Kanskje det viktigste er at man må ha litt ekstra tålmodighet. Bett periodene er sjeldnere og kortere, men faktisk desto mer intense! Så bli ikke overrasket over å stå to timer uten fisk, for så og komme i kontakt med flere fisker bare på noen minutters fiske.

Min siste tur ga meg 11 fisker! Tross snø og litt vind! Wobblere jeg har hatt best erfaring med etter dette fisket er Rapala BX Minnow i fargen TR, RT og S. Rapala Flat Rap i fargen OPSD (Er kun å få kjøpt hos Rendalen Sport og service)

For ordens skyld så er Femundselva kun fredet i perioden 15. Mars tom 15.Mai.   Så om fristelsen etter elve fiske fortsatt er til stedet, så er Femundselva absolutt å anbefale ett besøk!                                  Skitt fiske 😀

Kommentar