Gjeddefiske på vintern (Ismeite)

Enten man liker det eller ikke så er vinteren kommet for alvor, og vi som hadde håpet på en lang og fin høst gikk på en liten smell! Høsten i fjor ble lang og mild, hadde den siste meiteturen fra land seint i november. I år ble den siste meite turen unnagjort nesten en måned før. Isen lot derimot vente litt på seg! men ligger nå på de aller fleste vann i mitt nærområde, så litt ismeite etter gjedda blir det nok fremover..

sunrise

Sjekka isen mandag forrige uke, da slo den sprekker når jeg gikk utpå, ca 2 cm tykk. Dagen etter var jeg på plass igjen med isboret for å sjekke, og jammen hadde den lagt på seg 3 cm på et døgn. 5cm stålis regner jeg som helt trygt å ferdes på.

Med visshet om at isen var trygg bar det utpå søndag formiddag, bruker uansett alltid å borre et hull ved land for å sjekke isforhold og overraskelsen var derfor stor da det faktisk var 17cm stålis på det tykkeste.. Fra 2 til nesten 20 cm på ei uke altså! :)

Stengene ble plassert sånn noenlunde i samme område jeg fikk to 10+ere året før. Kjenner storfisksuget kommer over meg når agnfisken blir senket ned i hullet. Dessverre skulle det kun være små gjeddene som var på hugget denne dagen!  Totalt 6xslimslips ble trukket opp på landematta. Den minste av dem en fisk på ca 1,5kg hadde til alt overmål slukt den største agnfisken jeg hadde på. Bortimot 300gr med sik hadde den klemt i seg. Så rett og slett litt matlei ut når den svømte tilbake :)  Har dessverre få bilder fra denne turen fordi i tilegg til at dette var dagen da smågjeddene var på hugget, var det også dagen da alt skulle «knekke» eller bli ødelagt. Totalt 2 nappvarslere og linsa på kameraet mitt gikk i knas på grunn av ublidt møte med hard jaren is.

ca 2kg

Det vil bli mye på ismeite fronten fremover, med filmer, tips og tricks, hvor man bør legge tid ect så Stay tuned :)

dsc_0026

Kommentar