Siste tur for sesongen…

Så lenge isen ikke har lagt seg er det fortsatt muligheter for spinnfiske. I helgen fisket jeg etter ørret i en liten fjord og tross kaldt vær ble det 8-9 fisk. Som Inge Rønning skrev i sitt forrige innlegg gjelder det å være på rett sted til rett tid!

Været var svært vekslende, fra både snø og minusgrader til et par plussgrader og sol utover dagen. Min største bekymring var at isen hadde lagt seg men heldigvis ikke enda.

SAMSUNG CSC

Fisket på morgenen var tregt som forventet men så snart det var noe antydning til varme, observerte vi både noen få vak og fluer. Bitt-periodene er klart kortere og i løpet av en halvtime ble det landet flere fisk. Denne gangen var det fargene blått, grønt og blankt med rolig innsveiving som var tingen.

IMG_3310

Skulle man være så heldig å få på en ørret men at fisken er ferdig gytt, oppfordrer jeg til å håndtere fisken raskt og varsomt. Det ble et par av disse men jeg utelukket å løfte de opp av vannet for å ta bilde.

SAMSUNG CSC

Nå er det ikke lenge igjen før isen legger seg men skitt fiske enn så lenge.

//Fariad

Kommentar