Havabbor

Havabbor er ukjent art blant folk flest, men vi sportsfiskere har fisket målrettet etter denne arten langs kysten i Norge siden tidlig 90 tallet. Nå er det flere år siden sist jeg så en havabbor i indre Oslofjord, men i dag satt den endelig!

Andreas og jeg hadde i utgangspunktet sjøørret i sikte da vi la fra kai i dag 15.00 tiden. Forholdene var glimrende. Pålandsvind og ruskete vær er perfekt. Rapporter om bra fiske i det siste ga oss stor tro på dagen og da Andreas attpåtil forteller meg at han har fersk haill så kunne ikke dette bli annet en bra, og det ble det.

SAMSUNG CSC
Andreas med en fin havabbor – 1kg

Jeg har hørt om flere som har fått havabbor i år, men selv har jeg ikke sett snurten, så det ble et gledelig gjensyn med denne knallsterke fisken. Nå våknet havabborfiskeren i oss. Er den tilbake? Er det en slenger? Kan vi få fler? Vi flyttet oss fort til de plassene som har levert bra tidligere og ikke lenge etter sa det full stopp og det raste line ut fra snella.

Yes, den er tilbake.

SAMSUNG CSC
Anders med havabbor – 1,7kg

Rask innsveving, rykk og korte spinnstopp er effektivt når man jakter havabboren. Rapala og Storm wobbler 11- 13 cm i fargen S er det jeg har hatt best erfaring med, og det viste seg å være riktig valg i dag også.

S
Rapala Original 13 S – min favoritt wobbler etter havabbor
S2
Storm So-Run INC

Med noen store fine høstmakreller og et par sjøørreter satte vi punktum for en meget bra dag på sjøen.
Det blir ikke lenge til neste gang.

//Anders

Kommentar