Shimano Yasei Red AX Spinning Perch

Shimano Yasei Perch er en av mine nye favoritter for lett presentasjon fiske. Shimano Yasei er en stangserie fra Shimano med spesialstenger som er utviklet for særskilte fisketeknikker og arter. Perch stangen er en 6’2 fot stang med kastevekt på 3-12 gram. Noe som passer mitt fiske etter Abbor ekstremt godt ettersom mitt fiske foregår ofte med små/middelstore wobblere fra 5-15cm. Jeg har også en forkjærlighet for stenger med god ryggrad for å kunne drille og kroke fisk så fort og så hardt som overhode mulig. Det som gir meg mulighet til å bedrive et godt Catch & Reales uten å slite ut fisken å gi den melkesyre. Dette er viktig, og spesielt i disse dager med høy vanntemperaturer.

Tross denne essensielle funksjonen har stanga en nokså myk topp som gjør den meget følsom noe som gir veldig god kontroll på agnet. Noe som er et veldig viktig når du skal fiske med små agn og selv til tilføre litt ekstra bevegelse i wobbleren/sluket.

Jeg bruker en Rarenium CI4+ 1000 snelle og Sufix 832 Gore 0,10 line på stanga noe som har gjort den til en av mine favoritter til abborfiske. Dette gir også en maksimal følsomhet, og stanga takler eventuelle bonusfangster som for eksempel smågjedde godt. Gleder meg også til å teste stanga i små elver, åer og bekker på blant annet ørret. Der jeg er fullstendig overbevist om at stanga kommer til å passe perfekt i «trange» situasjoner med underhåndskast og lette wobbler, og ved mye vegetasjon der presentasjon er avgjørende.

Er du ute etter rask ultralett stang for aktivt spinnfiske etter abbor/ørret så er dette stangen for deg.

yasei

Les mer om Yasei Perch her

-Rolf Magnus

1234581_693916017304488_2100483220_n

Kommentar