Sommer og makrell

Når sola steiker på himmelen og sjøørreten glimrer med sitt fravær er det godt vi har makrellen! En artig råtass av en fisk å få på lett haspelutstyr!

Til kastefiske og dorging fra båt så er en 7-9fots stang med kastevekter på 10-25g,
og snelle i str 2500 med 0,25-0,30mm å anbefale.

Av wobblere vil jeg nevne X-Rap , Maxrap, Original Floating og Countdown i 7-13cm lengde som sikre kort. Når det kommer til fargevalg er ikke makrellen veldig kresen. Jeg bruker å starte med naturlige farger som blå/sort rygg og sølvfarget side om været og sikten i vannet er bra. Hvis er det regn og grått liker jeg noe med litt farge i, f.eks Firetiger og oransje (GFR).
De slukene som har fungert best for min del er atomsilda og spesielt møresilda holografisk med blå eller svart rygg.

F09_S
Original Floater S
maxrap
MaxRap S
XR_SB
X-Rap B

Et veldig godt tips for å finne fisken er å se etter aktivitet i overflaten om det lar seg gjøre, eller følge med på måker som begynner å stupe! Der er makrellen og sannsynligvis en og annen sjøørret også.
Makrellen finner vi som regel i de øvre vannlagene om sommeren så alt i fra overflaten og ned til en 4m er dybder jeg ville prøvd i første omgang. Gir ikke det resultat kan man prøve en mer dyptgående wobbler som f.eks X-Rap Deep og Taildancer deep.

Har du først fått en makrell kan det være lurt å prøve å følge stimen så langt det lar seg gjøre.

Kommentar