Visuelt fiske med BALSA EXTREM Waking Minnow

Waking Minnow er den siste i BX-serien, en serie med wobblere laget av balsa. Balsa gir en meget sensitiv gange, samt at den har et skall av plast på utsiden for å kunne takle det meste av fiske og bruk. Dette er en wobbler for alle som fisker etter rovfisk-arter som jager i de øvre vannmassene, f.eks abbor, gjedde, asp i ferskvann og sjøørret, havabbor, sei og lyr i saltvann. Den går i vannoverflaten og wobbler fra side til side samtidig som den har en meget rullende gange. Det er vel den første wobbleren jeg kjenner til som fisker på overflaten bare med jevn innsveiving. Noe som gjør at det også går fint å dorge med den. Du kan trigge predatorene litt ekstra ved å variere fart, og variere stangføring for å få den til å virke som en skadet, stresset eller forvirret byttefisk. Med sine 13cm og 22gram er den utmerket å kaste og den er flytende. Minner også om at den finnes i en ny farge SDW, denne har en svart underside/buk noe som synes godt for fisken opp mot himmelen. Spesielt rett før eller under solnedgang/soloppgang som er de tidene jeg har hatt mitt beste fiske på overflaten.

image3

Dette er absolutt en av mine favorittmetoder på sommeren, og er vel kanskje spinnfisket sitt svar på tørrfluefisket der du får oppleve å se at fisken tar agnet ditt. Det er noe som i hvert fall gir meg en høy puls, og hjerte i halsen. Fisken angriper ofte disse wobblerne med «Bad intention», og kan vise seg å få til både 360* og salto. Jeg fisker ofte på sjøer/stilleflytende elver der det finnes godt med små mort eller laue, arter som gjerne lever i de øverste vannmassene i stim noe som spesielt abboren som gjerne jakter sammen i grupper liker å jage. Jeg blindfisket en del, men jeg er også observant for eventuell aktivitet av småfisker rett under overflaten, eller jaging der jeg ser at storfisk jager småfisken, samt fugledykk på småfisk i nærheten. Gjerne på næringsrike sjøer som er litt grunne eller over grunne partier (1-4m). Slik at jeg er sikker på at rovfisken oppdager wobbleren tiltross for at den står ganske nærme bunn. Forholdsmessig er det best når det har passert 15 grader i vannet og ikke er for mye vind, for da sliter jeg selv med å se agnet mitt og det visuelle forsvinner litt. Fisken sliter også med å oppdage wobbleren p.g.a urolighet på overflaten, og med å angripe den for den beveger seg mye opp og ned på bølgene. Dette tiltross for at jeg har også fått abbor på over 45cm under slike forhold.

515173_SDW_HERO

Utstyrsmessig foretrekker jeg å fiske med nokså korte stenger mellom 6-9 fot kastevekt rundt 5-30 gram på midt overflatefiske med toppaksjon. Min absolutte favoritt er SpeedMaster BX Spin 210ML 7-21g med en Rarenium CI4+ FB som det ligger SUFIX 832 Ghost 0,12mm på.

Den nye STORM GOMUKU Popper viser seg også å fiske bra. De siste turene har den levert et godt antall fisk.

image2

Kommentar