Fisketips etter lite bitevillig ørret!

Ofte kan ørreten være lite bitevillig og nesten umulig å få på kroken. Da kan det være lurt å variere fisketeknikk og tenke litt ut av boksen. Man ser ofte at man plutselig kan tiltrekke oppmerksomheten fra fisken ved å presentere wobbleren på en litt annerledes måte, eller bare rett og slett med en litt annen hastighet og bevegelse. Som for eksempel denne her gangen. Hadde stått og fisket lenge på samme stedet, og kastet utallige ganger. Prøvde etter hvert å presentere agnet veldig langsomt med små rykk. Var bare så vidt jeg sveivet inn. I dette tilfellet ble det brukt Rapala BX. BX har en kjerne av balsa, nettopp for gi wobbleren en livlig bevegelse ved veldig lav hastighet! Man ser att den begynner å «wobble» med en gang den begynner å bevege seg! Denne gangen gikk det først på en ørret som raste i vei og takket for seg. Var oppe i overflata en tur,  antar att den var 3-4kg… Gikk ikke mer enn 10 minutter før det smeller igjen, kjenner at det er en bra fisk dette også, og denne gangen følger fisken med inn. Får hjelp med å håve fisken, som veier 2,8kg! Etter ytterligere 30-45 minutter får jeg en på 1,7kg og mister en på ca. samme størrelsen! Så noen ganger er det faktisk bare en liten ekstra bevegelse på wobbleren som utløser hugget!

 

Kommentar