Fiske året 2021!

2021 sesongen er snart over. Og man kan se tilbake på en bra sesong, med mange flotte opplevelser. Jeg tenkte å trekke frem noen av årets høydepunkter her.

Man har selvfølgelig mange fine turer og øyeblikk med fiskestanga, som ikke nødvendigvis resulterer i fisk i håva. Så man må uansett ikke glemme å sette pris på de fleste turene, som ikke gir fangst. Det er også en del av fiskingen, og man blir uansett rikere på opplevelser.

Men her kommer en oppsummering av de fisketurene som betydde litt ekstra denne sesongen.

Sesongen startet allerede i Januar med ørretfiske ifra kajakk i Storsjøen i Rendalen. Jeg hadde veldig mange fine turer der, før elvene åpnet, med mye bra fisk. Men årets første tur den 10. Januar er nok den turen som henger høyest. Det var en forholdsvis mild dag til Januar å være, og jeg fisket 4 timer denne dagen. Etter endt fiske, så kunne jeg notere meg med 5 fisker ifra 1.2 til 3.2 kg, og 3 av de var over 2 kg! Samtlige fisker ble tatt på Rapala RippinRap rigget med VMC Bladed Hybrid. Dette var ett oppsett som leverte de aller fleste fiskene mine på Storsjøen denne sesongen!

1. Mai var det klart for sesong åpning i elva. Renaelva var nesten uten unntak stang ut for min del i år. Men én fisk skulle alikevel redde min sesong der i år. Den kom på ei morgen økt 9. Mai. Det som nok gjorde denne fisken litt spesiell for min del, var at denne kom på en plass jeg aldri tidliger har fått ørret av noe særlig kaliber. Fisken tok en Rapala Countdown Elite og ga en solid kamp. Vekta stoppet på 3 kg med en vanvittig kondisjon!

Bortsett ifra fisken i Renaelva, var Mai en dårlig fiske mnd for min del. Både i Renaelva og Åkrestrømmen hadde jeg flere muligheter på bra fisker, men ingen større fant veien til håva desverre. Mistra sesongen startet greit med mange flotte ørreter mellom 1 og 2 kg. Jeg bikket så vidt 2 kg 4 ganger i Juni og Juli, og en fisk på 2.5 kg som jeg klarte å lure i ei veldig sommer lita elv. Denne fikk jeg på Storm 360gt  Searchbait. Elva var så lita der fisken tok, at jeg så fisken gå ute i elva under hele kampen! Dette var en utrolig flott ørret i farger og form.

Men det var ikke før man bladde over til August på kalenderen, at det løsnet ordentlig for min del. 

Det startet med min livs råeste fisketur i første del av August. Jeg hadde ei tidlig økt på 4 timer, og allerede etter å ha fisket i underkant av en halvtime så sitter årsbeste i andre enden av snøret! En ørret på 3.5 kg finner etterhvert veien til håva. Etter denne går det slag i slag med 5 ørreter mellom 1.2 og 1.6 kg, frem til en rå ørret og på nytt ny årsbeste setter ett solid punktum for turen! Dette er en råsterk ørret som raser nedover elva, og gir meg både en løpetur og ett solid bad! Men etter en god kamp, er det heldigvis fiskeren som trekker det lengste strået. En solid ørret på 4.2 kg ligger trygt i håva, og etter ett par raske bilder, så er herligheten tilbake i elva. De to største fiskene blir tatt på Rapala Countdown Elite, mens de 5 andre blir tatt på Rapala Shadow Rap Shad og Rapala BX Minnow.

Etter dette blir det tatt jevnt med fine fisker. Men det går ett par uker til jeg har ei helg med hard satsning, som igjen gir god uttelling. Denne helga finner 12 ørreter over kiloen veien til håva, der 4 av de er over 2 kg, og toppfisken strekker vekta til 3.3 kg. Elva er fortsatt veldig lita, så med sånne krevende forhold, så smaker belønningen ekstra godt. Det er igjen Rapala Bx Minnow og Rapala Shadow Rap Shad som leverer disse flotte fiskene.

Sesongen på hjemmebane avrundes med en nydelig hufisk på 3.9 kg. Dagene begynte å bli kortere, så jeg hadde bare rett i overkant av en time, ifra det lysnet til jeg måtte reise på jobb. Men noen ganger err det ikke mer som skal til. Fisken var ganske rolig, å lot seg håve rett i nedkant av der den tok en Rapala Shadow Rap Shad. Jeg begynte mildt sagt å få det travelt med å rekke jobb. Så det ble i full fart tatt noen bilder, før fisken fikk svømme videre, og jeg måtte løpe tilbake til bilen!

Det gjensto nå tålmodighets testen, ei uke med fiske i Randselva. Det er bestandig utrolig hyggelig å komme dit å være sosiale med gode fiske kompiser, men også en skikkelig utholdenhets prøve. Det er sinnsykt mange timer mellom fiskene der. Det skulle vise seg at denne uka heller ikke skulle være ett unntak. Muligheten var til stedet på flere fisker, men én fisk skulle henge på helt inn. Dette var en flott hannfisk på 4.9kg som ikke kunne motstå storørret wobbleren, Rapala BX Minnow. Det er min første storørret i Randselva på dagtid, og i sola attpåtil. Det var skikkelig morro!

Etter endt sesong i elva har det blitt mange turer på Storsjøen. Det har blitt mye fisk, men størrelse messig har det ikke gått på helt for meg, iforhold til fjoråret. Men det har vært mange fine turer. I år som i fjor har det vært Rapala RippinRap som har levert mest av fangsten i Storsjøen, men årets nyhet Rapala Kallan har også vært bra!

Jeg føler meg veldig priviligert som har mulighet til å dyrke denne hobbyen min. Og ikke minst for å ha alle de mulighetene bare rett utenfor døra. Det er absolutt ingen selvølge.

Jeg håper alle har hatt ei fin julefeiring og får ett godt nytt fiskeår, med mange flotte opplevelser ute i naturen.

Fiske hilsen fra Inge😊🐟🎣

Kommentar