Hard satsning ga uttelling!

Denne helga har jeg stort sett fisket, spist, sovet og fisket mer.. Det tar på å legge bak seg utallige kilometer langs ei så krevende elv som Mistra. Det blir mye klatring og svetting, men noen ganger så betaler det seg!

Elva har en veldig lav vannstand nå, så det blir litt ekstra krevende. Men fisken er der, så det gjelder å finne agn som man føler at man klarer å fiske mest mulig effektivt med. Det blir mye bytting  av wobblere, da man ikke klarer å fiske på de grunnere partiene med det man vanligvis ville brukt.

Jeg fisker mye med synke wobblere for å komme ned på de dypeste partiene av elva. Der har Rapala Countdown Elite levert flere fine fisker, også denne helga. Mens Rapala BX Minnow 7cm og Rapala Shadow Rap Shad har jeg brukt mye på de grunnere partiene, og disse har levert de største fiskene for meg i helga.

Langt ned i Mistra’s juv
Mye steiner i ei lita elv

Alt i alt har det blitt 12 fine ørreter ifra 1 kilo denne helga, med 4 fisker ifra 2 kilo. Men én fisk betydde nok litt ekstra, og den kom etter ei skikkelig lang økt der det hadde vært lite action, inntil da..

Jeg fisket meg oppover ei lang grunn strekke med fine dypere lommer. Jeg begynte med Rapala Countdown Elite, men det gikk såpass mye i bunnen, så jeg valgte å sette på en Rapala Shadow Rap Shad i fargen TRL. Jeg fisker meg videre oppover ett stykke, og kaster oppstrøms i  kanten av ett stryk. I det wobbleren kommer så jeg ser den, kommer en flott ørret ut ifra stryket! Jeg stopper innsveivingen, og i det wobbleren står rolig, så tar ørreten wobbleren veldig rolig. Jeg er ett lite sekund usikker på om den bare svømte forbi, men jeg strammer opp, og joda der er den! Jeg får da gjort ett skikkelig godt tilslag og da begynner morroa!! Fisken er høyt i været 2 ganger, før den stiller seg bak en stein og blir stående. Jeg legger hardt press på den, og etterhvert så kommer den sigende nedover imot meg. Jeg har sett meg ut ei lita grunn lomme litt nedenfor meg, som jeg håper å klare å få styrt fisken inn i. Alt går mot normalt etter planen, og fisken kan håves uten  problemer. En nydelig hannfisk på 66 cm og 3.3 kg er ett vakkert syn! Etter noen bilder ligger fisken fint i håven, og er full av energi når den settes tilbake for å gjøre høstens jobb i elva.

Nydelig Mistra ørret
Rapala Shadow Rap Shad gjorde jobben

Sesongen begynner å bli på hell i elva, så det føles fint å kunne avslutte sesongen med sånne opplevelser 😊

Her kommer bilder av noen av de andre fiskene som fant veien til håva denne helga.

Skitt fiske alle sammen 😊

Kommentar