En vannvittig morgen i elva!

Det er utrolig hvor mye fisket kan svinge. Noen ganger er det bare stang ut, mens andre ganger går det på noe så hinsides, sånn som denne morgen økta her!

Jeg startet fisket ca klokka 5 Søndags morgen. Fisketuren skulle ikke bli mer enn 20 minutter gammel, før det røsker godt til i enden av snøret! En skikkelig flott fisk gir seg til kjenne, og finner veien til håva uten så alt for lang kamp. Fisken er 65 cm, og hele 3.5 kg! Dette gir en meget pen K-faktor på 1.27 😊 I enden av snøret var det en Rapala Countdown Elite i fargen GDMN, som fristet denne ørreten.

Dette er års beste i elva for min del, så jeg er kjempe fornøyd! Men det er tidlig på morgenen ennå, så jeg fortsetter fiskingen med lave skuldre.

Etter dette så går det litt i surr med rekkefølge på fisker og hva de blir tatt på 😅 Men det skjer mye, og jeg har de neste timene 5! fisker mellom 1 og 1.6 kg i håva! Jeg får to til på samme wobbler som den første blir tatt på, og 3 fisker på Rapala Shadow Rap Shad i fargen TRL. Her kommer bilde av disse fiskene.

Siste etappen av morgen økta blir det roligere. Men der jeg skal opp igjen ifra elva, er det ei fin strekke. Så jeg klarer ikke annet enn å gjøre noen kast oppover der, før jeg avslutter. Jeg mister en fin fisk på rundt 2 kilo, som sitter på en stund. Det kommer noen gloser da, men jeg tar meg selv i å ikke kunne tillate meg å være misfornøyd nå. Så det preller raskt av 😅 Jeg MÅ bare prøve kun ett kast til noen ti talls meter høyere i elva, før jeg avslutter! Jeg kaster oppover i ett litt roligere parti av elva. Sveiver wobbleren inn mot meg i det det hogger kraftig til! En grov ørret plasker til i overflata, før det bærer iveien nedover elva. Etter ett lite stykke løpende etter ørreten, så stopper den opp. Jeg får den inn mot land, og etter ett aldeles håpløst forsøk på håving, så ser jeg fisken dundre iveien nedover igjen! Det er bare å fortsette etter, med ei fiske skjelve av en annen verden! To turer til har jeg fisken inn til meg. Men jeg føler ikke at jeg har nok kontroll på den, til å gjøre ett nytt forsøk. Så det ender med nok en tur nedover. Denne gangen må jeg ut i elva for å klare å runde en stor stein. Men nå begynner fisken å bli såpass kjørt, så jeg klarer å styre den inn i ei rolig lomme, der det blir relativt enkelt å få den i håva. Jubelen slippes løs, og jeg må nesten klype meg i armen! For en vanvittig morgen i elva!

Herligheten måles til 72 cm og veies til 4.2 kg. Etter noen bilder, så ligger fisken ei god stund i håva i vannet. Så den får komme seg igjen, og blir klar for å svømme tilbake til elva. Denne fisken ble tatt på en Rapala Countdown Elite i fargen gday.

Etter dette blir det ikke ett eneste kast til. Jeg er strålende fornøyd, og kan konstatere at jeg nok har hatt min aller beste tur i elva noen gang 😊

Kommentar