10kg+ Ørret fra Mjøsa tatt på Rapala Scatter Rap

Grunnet høy vannstand måtte jeg en kjapp tur til båten som ligger på Mjøsa for å sjekke at den fortsatt lå trygt. Derfor ble det til at jeg tok en kort fisketur utpå. Det skulle vise seg å bli en tur jeg aldri vil glemme.

Kort tid etter krokene var i vannet fikk jeg flere ørreter på 50-55 cm, som kjapt ble avkoket på siden av båten. Etter en kort periode beit det på noe som føltes ut som en fin fisk, den dro på mange meter sene før den dessverre slapp kroken.

Noen minutter etter denne tok en ørret veldig forsiktig. Det virket ikke som den var spesielt stor, men da jeg startet å pumpe fisken inn kjente jeg at det var litt tyngde i den. Etter 10 min, lå den i håven min. Denne ble veid og målt til 80cm/6.1kg.

Under fotograferinga av fisken kom det et stort hyl fra den ene snellen. På kort tid hadde fisken tatt 50m med sene!  Da jeg startet å pumpe den inn kjente jeg at det var noe stort og tungt. Adrenalinet pumpet, men jeg turte ikke håpe for mye. Det kunne jo mest sannsynlig være en gjedde. Etter 1,5times kamp lå fisken i håven. Den ble målt til 97cm og veid til 10.2kg, en skikkelig ørret.

Fisken tok på en Scatter Rap minnow 11 cm i fargen Rohl.

Kommentar