Shimanosneller – mitt førstevalg til sportsfiske

Jeg har siden min første fisketur for mange år siden brukt Shimano sine fiskesneller. Enten det er tungt havfiske etter kveite eller ørret på fjellet, så har jeg foretrukket Shimano. Under årets fiske har jeg brukt den nye Shimano Tekota A 500 LC Meter. Her kommer en rapport om mine erfaringer med den nye modellen.

Shimano Tekota A 500 LC Meter
Shimano Tekota parret ilag med en Shimano Aspire.

Denne modellen kom tidligere i år og er en av de beste lette snellene jeg har brukt. Det er en veldig allsidig fiskesnelle med flere bruksområder. Nå skal det nevnes at jeg ikke har fått testet den på en skikkelig storkveite i år, men jeg har fått tynt ut endel smålapper opptil 10 kg. Jeg har dog fått endel storsei opp til 10 kg samt flere store steinbiter så snella har fått kjørt seg. Til vinteren skal den store skreien til pers.

Shimano Tekota og Shimano Torium

Snella har en utveksling på 6,3:1, som er høyt, men den er fortsatt ekstremt lettsveivet. Den har en silkemyk, jevn brems og er rett og slett fantastisk å kjøre fisk på. Den nye modellen kjennes ut som en langt bedre snelle enn de tidligere modellene og helhetsinntrykket er at kvaliteten er høyere og mer gjennomført enn den gamle Tekotaserien.

Telleverket fungerer perfekt og det er meget praktisk å vite hvor man er i vannlagene, eller hvor mye snøre som er sluppet ut. Når vi fisker skrei er vi helt avhengig av å avfiske i de «etasjene» der fisken er. Står fisken midt i sjøen hjelper det lite å fiske i blinde. Med Tekota A 500 LC har du full oversikt over hvor du befinner deg ifht. stimene og det styrker mulighetene for fisk.

Jeg vil på det varmeste anbefale Shimano Tekota A 500 LC som en allroundsnelle til havfiske.

Kommentar