NM i Abborfiske 2019 – rapport fra team Rapala/Storm

I helgen var det duket for noe helt nytt for meg. Jeg skulle delta på NM i abborfiske. Jeg er jo havfisker og vant til å konkurrere der, men en abbor konkurranse er noe helt nytt for meg. Jeg har riktignok hatt en del målrettede turer etter abbor i sommer og har virkelig fått smaken på dette.

Det finnes også noen virkelig gode abbor fiskere i proguide teamet som har vært veldig gode å ha når jeg har forsøkt å sette meg inn i dette fascinerende fisket. Årets NM ble arrangert av Jaktia Jessheim og Pikewallis Friluftsliv, fisket foregikk på Storsjøen i Nord-Odal. Kl 0800 var båten på vannet og vi ankom startstedet for konkurransen.

Team Rapala/Storm med Anders Bergesen og Jarle Reitan

Jeg skulle fiske på lag med Anders Bergesen, en habil abborfisker og fiskekompis. Vi hadde fått detaljerte rapporter fra Marius Godli og Rolf Magnus Grenberg som hadde prøvefisket en del i området vi skulle konkurrere i. De siste planene ble lagt og kl 10.00 gikk startskuddet.

Stein Skjerve fra Jaktia Jessheim blåser av starskuddet kl 10.00

Vi kjørte rett på en plass vi trodde skulle huse grei fisk. Målet var å kjapt fylle papiret med 5 tellende fisk før vi gikk videre for å satse på de virkelig store fiskene. Nå er det sjelden ting går som planlagt og det gjorde det ikke denne dagen heller. Fisket var utrolig tregt og det å fylle papiret med 5 tellende fisk skulle vise seg å bli en utfordring for de fleste. Den første timen var det ganske bra. Vi fant abbor som jagde i overflaten og vi fikk veldig mye fisk. Problemet var å få fisk som var over minstemålet på 35cm. Vi fant heldigvis ut av det etterhvert å fisket langs bunnen selv om det var jagende fisk i overflaten. Rippin Rap i fargen sølv/blå var helt overlegen som den så ofte har vært på abbor fiske i sommer.

Rippin Rap i fargen Sølv/Blå

Med aggressiv rask gange og høylytt raslekammer virker det nesten umulig for abboren og ikke bite på denne. Etter den første halvannen timen hadde vi 4 tellende fisk på papiret. 40,38,37 og 35 cm var resultatet før fisket døde helt.

40cm Abbor tatt på Rippin Rap

Det var som å skru av en bryter. Vi skjønte på andre lag vi pratet med at det var dødt over hele sjøen, så vi bestemte oss for å fortsette i samme området selv om vi ikke fikk noe. Ettersom timene gikk og bare undermåls abbor kom opp i båten begynte vi å tvile på taktikken vår. Skulle vi flytte å prøve en annen plass den siste timen? Vi var fortsatt ikke helt enig med oss selv da Anders plutselig kunne melde om at han hadde på en bedre fisk. Jubelen kunne høres på lang avstand da en nydelig abbor på 40cm gled inn i håven. Rippin Rap hadde reddet dagen for oss og vi kunne endelig senke skuldrene med fullt papir. Dette ble dagens siste tellende fisk for vår del og vi sa oss ganske fornøyd med fisket vårt på en utrolig treg dag.

Når vi kom på land så viste det seg at det hadde vært tregt for alle. En etter en kunne fortelle at de ikke hadde fylt papiret med 5 tellende fisk og vi begynte å ane at vi kunne nå målsetningen vår med en topp 10 plassering. Overraskelsen var stor når det viste seg at bare 3 lag hadde klart å fylle papiret. Team Rapala/Storm kom på pallen med mer enn godkjent 3.plass.

Pallen i Abbor NM 2019

En stor takk til Rolf og Marius som deler all erfaring med oss for at vi skulle lykkes. En ekstra stor takk til Rapala for at det finnes noe som heter Rippin Rap. Denne reddet virkelig dagen vår. For ett abbor bete😍

Marius Godli og Rolf Magnus Grenberg

Sist, men ikke minst vil vi rette en stor takk til Jaktia Jessheim og Pikewallis Friluftsliv for organisering og gjennomføring av et meget bra arrangement. Vi gleder oss stort til 2020!

Kommentar