Ismeite etter gjedde. Enkel og billig moro for alle!

Ismeite etter gjedde er noe jeg ikke har drevet så mye med. Det er først de siste årene jeg har funnet ut hvor gøy dette er. Det er det perfekte fiske for en familie på tur. Man kan sette ut noen stenger til gjedda som fisker seg selv mens man griller pølser sammen med familien. Ikke er det så veldig dyrt heller. Selvfølgelig kan det koste skjorta hvis man ønsker, men man kan også velge en rimelig løsning og samtidig fiske effektivt. Jeg startet på en helt enkel løsning og har oppgradert meg sakte men sikkert, med bedre bor, nappvarslere, stangholdere osv. Men for deg som ønsker å starte med dette så kan jeg jo si litt om hvordan jeg gjorde det i starten.

Knut Ole Haug med en flott fisk på 8,8kg fra lørdagens tur.

Jeg hadde isbor fra før så det var en investering jeg slapp. Det jeg trengte var noen meitestenger til gjedde. Noen som var stive nok og ikke for lange. Dette er kanskje den største investeringen man må gjøre i første omgang. Men man får mye for pengene her. Jeg fisker med Fathom Icecombo og er veldig fornøyd med dem. Her får du en stang og snelle combo som fungerer ypperlig til ismeite etter gjedde. Når det er i boks så trenger du en fortom og søkke. Jeg var helt blank på dette fiske selv, men Thomas Monsen hadde laget en genial video på hvordan man lager fortommer. Ta en titt på denne så får du en enkel innføring i hvordan man kan lage egne fortommer, det fungerte for meg. Plutselig har du alt du trenger for å fiske gjedde. Som nappvarsler fungerer en teip bit på sena helt glimrende. Når teipen forsvinner i hullet så er det på tide å glede seg. Ungene hyler av forventning mens mor,far,onkel eller tante kjenner det kribler i magen.

Simen med en av mange fra lørdagens fiske

Med multiplikatorsnelle stiller du frispolen passe hardt slik at agnet ditt ikke kan dra ut av spolen, men løst nok til at gjedda kan ta med seg agnet når den biter. Med haspel snelle løser du det hele med en strikk som holder sena fast til stanga. Når gjedda biter løsner sena fra strikken og gjedda kan kose seg med agnet ditt uten å kjenne særlig motstand.

Strikk fungerer fint til ismeite med haspel

Min første stangholder på isen var ett hull ved siden av det hullet jeg fisket i. Sett stanga skrått i hullet slik at sena blir sentrert i det hullet du fisker i. Pakk hullet med snø eller is så blir den stående. Det finnes bedre løsninger men jeg vet ikke om noen enklere løsninger. Ta gjerne en titt på filmsnutten Rolf Magnus Grenberg har laget om ismeite for rigging av agnfisk. Jeg har lært meg å snappe opp tips av de som kan sakene sine.

Skitt fiske!

Kommentar