Full klaff på Abbor!

De to siste vintrene har jeg hatt en satsing på stor abbor. Målet har vært å passere kilos grensa, men det har blitt mye nesten og lite sigar. Endelig var det en dag hvor alt klaffet. Været var riktig, isen blank og fin, og trua var på topp. Med på turen var Simen, Raymond, Jonas og Thomas. Med unntak av meg og Simen så var resten en rutinert gjeng med mange store abbor på samvittigheten. Ca 08.30 var stengene satt ut. Jobben med å lage 16stk 250mm hull gikk som en lek med det nye boret mitt. Jeg kan virkelig anbefale Strikemaster Litium 40v til ismeite. Ikke noe bråk, ikke noe klin med bensin, og ingen startproblemer. Bare rå kraft hele veien. Alle kjørte med 4 stenger hver. Simen og jeg delte på mine 4. Simen er en 14 år gammel gutt som er lidenskapelig opptatt av fiske. Vi reiser ofte på turer sammen, men han har også slitt med å få de virkelig fine fiskene. Dette skulle forandre seg i dag…. Første fisken var på isen etter ca 10min, men som vanlig var det en liten gjedde. Ikke akkurat det vi var kommet for. Men så begynte abboren å bite. Det kom opp flere fine fisker men det tok noen timer før den første over kiloen skulle sitte. Det peip i nappvarsleren min og siden Simen hadde tatt forrige fisk så var det min tur. Tilslaget satt og jeg kunne med en gang kjenne at dette var en fin abbor. Opp av 250mm hullet kom det en flott fisk og jeg kunne endelig juble for en abbor godt over kiloen

Deilige 1400gram med abbor

Så var det Thomas som var i støtet. Han fikk tre fisker over kiloen å mistet en stor en i iskanten i tillegg.

Thomas med sin største for dagen. 1190 gram

Så peip det i en av varslerne mine igjen og Simen satte av sted mot stanga. Tilslaget ble satt og det ble umiddelbart klart at dette var en stor fisk. Kunne det være gjedde? Den oppførte seg jo som en abbor, men den virket i overkant tung. Simen kjørte fisken som om han aldri skulle gjort noe annet og så fikk vi se et beist av en abbor passere hullet. Den store fiske skjelven meldte seg når den ble presset mot hullet i isen. Heldigvis hadde vi laget 250mm hull som gjorde det lettere å få fisken opp i hullet uten å hekte borti iskanten. Et prakteksemplar av en abbor kunne løftes ut av vannet og bort på avkrokningsmatta.

En gyllen halvmeter med abbor

Fisken ble veid til utrolige 1880gram! Mer enn godkjent PB for en 14-åring. Fornøyd kar med ny PB på 1880 gram!

Etter dette skjedde det ikke noe mer, men det går greit etter en slik dag på vannet. Turen gikk hjemover samtidig som solen takket for seg.

Takk for en strålende tur til hele gjengen og gratulerer så mye til Simen med en helt rå fisk. Blir vanskelig å toppe den, men kjenner jeg deg rett så klarer du sikkert det også.

Kommentar