Høstkveiter!

I helga var jeg på fisketur sammen med gode venner i havfiskeklubben. Vi fordelte oss i to båter og jeg tok styringa over den nydelige «Halibut Hunter» som eies av Morten Willumsen / Arctic Safari. Det er en Rocad 706 SP med 2 x 90 HP Suzuzi på hekken – en ordentlig «fiskemaskin». Med meg ombord denne dagen hadde jeg Harald og Tor.

Det var stille og fantastiske forhold på havet, men de første timenes fiske ga ingen uttelling på kveitefronten. Ikke før vi begynte å jigtrolle. Trolling har flere ganger tidligere vist seg å være en effektiv metode når fisket er tregt og du får fisket over akkurat de områdene du ønsker. Fra vi startet første trollingrunde tok det bare et lite minutt før Harald sto med stanga i full flex og snella ga fra seg lange susende utras. Det ble en herlig kveitefight akkurat slik man ønsker det.

Da den kom til overflata viste det seg å være en voksen fisk og jeg kroket fisken greit. Harald var strålende fornøyd og kan se fram til mange gode middager utover vinteren.

Kveita kunne ikke motstå en Storm Giant Jigging Curly Tail i fargen MK (Mackerel). Denne har Harald fått nesten alle sine kveiter på
Harald med kveita på 136 cm

Vi fikk forøvrig 3 kveiter til på turen (1 i Bigfisher). Harald og Tor fikk 2 stk. samtidig, så det var dobbeldrilling i båten – det skjer ikke akkurat ofte.

Takk til Morten for båtleie og til klubbvenner for en nydelig høsttur. Neste fisketur på havet for egen del ligger an til å bli helt annerledes alt annet jeg har gjort i år. Mer om dette kommer snart…

Kommentar