Ny kveite drilles

Høstfiske med Stig Thore og Ingemar

Forrige helg hadde jeg besøk av mine gode fiskekompiser Stig Thore og Ingemar. Vi skulle satse etter kveite primært og rødspette om vi fikk tid. Fredag og lørdag hadde vi relativt godt vær med lite vind, selv om det blåste opp en del utover lørdags ettermiddag. Dermed kunne vi velge de fiskeområdene vi ønsket oss.

Fredag var det bare meg og Stig Thore, da Ingemar ikke ankom før på kvelden. Vi hadde helt vindstille forhold på havet, men en del regnbyger innimellom. Vi dro til et område med flotte sandbunner og sandbanker. Strømforholdene var ikke så gode, så vi jigtrollet mye av tida. Vi prøvde også kastefiske med småjigger og trolling med wobblere. Det var trolling med de største Stormjiggene som skulle vise seg å være den mest effektive metoden denne dagen og på relativt kort tid fikk vi to fine kveiter. Like etterpå tok Stig Thore en ny fisk på hel sei. Kveitebettet varte i omtrent 1 time og så var det over. Vi var likevel strålende fornøyd med dagen.

Stig Thores første kveite
Ny kveite drilles
En vakkert marmorert kveite
Jeg fikk også fisk og benyttet anledningen til å teste min nye veieslynge

Jeg har nylig anskaffet en veieslynge på 182 cm som skal brukes under eget kveitefiske. Slynga gjør at jeg på en skånsom måte kan ta opp mindre og mellomstore kveiter i båten for å ta bilder før gjenutsetting. Større fisk vil også kunne sikres og måles på en god måte langs rekka uten at jeg behøver å sette tau rundt sporden på den (jeg vil ikke løfte veldig store kveiter ombord). Sistnevnte praksis er nemlig en metode som kan skade både fiskens slimlag og ryggsøyle. Jeg vil derfor fraråde all bruk av tau rundt halen på kveita! Dette vil jeg komme tilbake til i en egen artikkel senere.

Kveita holdes opp før den går tilbake i slynga

Da kveita ble sluppet fri slo den så hardt med sporden at vassfokken sto over meg og båten i det den suste ned igjen i dypet.

Neste dag var vi oppildnet av gårsdagens resultat og dro tilbake til samme plass. Klassisk tabbe… :) Kveita var tilstede så det holdt, men de var overhodet ikke i bett denne dagen. Noen forsiktige kontakter var alt vi kjente. Men de var der…

Lørdagen ble avsluttet med en flott solnedgang.

Søndag blåste det nordlig kuling, så vi måtte fiske på et lite område innaskjærs. Ingemar fikk en kveite på 70 cm, Stig Thore mista en fin fisk etter et utras og han hadde også ei 20-30-kilos som fulgte med opp til båten.

En flott langhelg var omme. Skulle bare ønske at man hadde mer tid til slike høstsatsninger. Rødspettefiske ble det nemlig ikke tid til denne gangen. Takk for besøket Ingemar og Stig Thore!

Kommentar