Ny PB på Torsk med Storm Gigant Jigging Shad.

Magisk torskefiske på Sørøya med Storm shad’s.

I helgen var Rapala Proguide teamet samlet på Sørøya for fiske etter torsk, kveite og alt annet som farvannet rundt Sørøya har å tilby. Ett av mine mål på turen var å forbedre min personlige rekord på torsk som var på 17kilo.

Stenger ladet med Storm wildeye Gigant Jigging Shad’s i forskjellige farger og størrelser var vår oppskrift på ett ekstremt bra torskefiske.

https://www.elbe.no/produkter/sluk-spinner-wobbler-pilk/storm-shadjig-soft-baits/giant-jig-shad-264g-bsd-3127.html

Første fiskedag var fredagen og det sitret i hele kroppen mens vi kjørte ut i båten. Første nedslipp og en torsk på ca 14kilo kom opp. Jeg var da ikke klar over hva jeg gikk i møte.

Første dagen gikk med på å pumpe opp torsk fra 8 til 16kilo. All fisk foruten de som blødde kraftig ble satt skånsom tilbake igjen. 

Dag to og vi skulle teste ut en ny plass som skulle huse stor torsk. Og stor torsk skulle vi få! Jeg sendte min Storm shad til bunns på ca 60 meter og etter ett par harde dunk i shad’en var det fast fisk og jeg kjente med engang at dette var en stor fisk. Det var god bøy i Antares 30/50lbs stangen. Jeg var helt sikker på at persen var i boks, men skuffelsen var stor da jeg fikk se at den digre torsken var feilkroket! Vel oppe i båten ble torsken veid til i underkant av 30kilo. Torsken «tok» på en Gigant Jigging Shad i fargen HMU. Jakten på persen fortsatte. Resten av dagen ble brukt til kveitefiske.


Dag tre og siste dagen på magiske Sørøya var ett faktum. Det var utror klokken 07:00 og en ny plass skulle testes. Denne dagen ble tilbringt sammen med Marius Godli og Rolf Magnus  Grenberg. Målet var å prøve etter stor torsk fra morgenen og resten av dagen skulle vi prøve etter kveita. Vi traff stortorsken med en gang og alle dro mengder med torsk mellom 10-18 kilo. Plutselig hogg det på en bedre fisk til meg og forbedring av pers var innenfor rekkevidd. Gleden var stor når fisken brøt vannflaten og jeg så at den rosa shad’en satt klokkerent i munnviken.


Min nye pers på torsk er nå på 24kilo, så jeg har mye å gå på og skal tilbake til Sørøya ved en senere anledning.

Tight Lines!

Kommentar