Sesong avslutning i Femundselva.

Har de siste årene hatt en tur til Femundselva i romjula. Og 5. dag jul var det klart for årets siste fisketur. Med temperatur ifra -7 til -12, så var ikke akkurat forholdene de enkleste, men det var uansett godt å lufte stanga og komme seg i elva en tur. Det ble litt kjøring for å finne isfritt vann og best mulig temperatur, å det skulle vise seg at det skulle bli svært vrient denne dagen!

Jeg vet ikke hva temperaturen i vannet var, men når wobbleren kommer opp ifra vannet med islag på kropp og kroker, så mistenker jeg at det ihvertfall ikke var badetemperatur! 

Iskledd Rapala Shadow Rap Shad

Plass nummer to som jeg testet ut var nok plassen jeg burde holdt meg denne dagen. Hadde der kjenning med fisk allerede på første kast, og på kastet etter så satt den. Ikke av den største, men en en grei fisk i ei iskald vinterelv.

Ørret på Rapala BX Minnow i fargen TR

Fisket etter dette en drøy time på samme sted, med mange kontakter. Men det skulle kun bli en fisk til i håva på årets siste fisketur. Denne var noe større og overraskende sprek. Begge fiskene lot seg friste av Rapala BX Minnow i fargen TR.

årets siste brunørret

Dagen fortsatte med ett par forflytninger og en drøy spasertur i dyp snø, uten noe mer action. Avsluttet turen med å finne ett skispor for å gjøre turen tilbake til bilen enklere :-)                                                        Hadde en fin dag langs elva i friskt vintervær. Så da er det bare å starte nedtellingen til sesongen starter opp igjenn, i elvene her på Østlandet ifra 1. Mai og utover. Håper 2018 byr på minst like mange fine opplevelser som 2017 hadde å by på!                                                              Godt nytt fiske år folkens!

Kommentar