50cm Abbor på spinnfiske!

Har lagt ned bra med timer etter abboren i år med meget bra resultat i form av flere kilosfisker. Men at jeg endelig skulle lykkes med å fange en abbor over de magiske 50cm i år hadde jeg ikke drømt om. Mange sier at det må være sånn og sånn vær , at lufttrykket må være sånn og.. osv. Men mine erfaringer med noen titalls 1kg+ fisker på spinnfiske er at de kan fanges når som helst. Enkelte dager er de langt mindre aktive en andre, men kan allikevel fanges bare man endrer fiskestilen til dagens humør på abboren. Akkurat det var det jeg gjorde denne dagen i September. Sakte sakte jigging langs en kant i vannet jeg fisket i var dagens resept selv om vanntemperaturen fortsatt var høy og tilsa mer fart på agnet. Fisken var trøg som fy. Og ila de første 4 timene hadde j mista ett par ok fisk, samt fått noen smågjedder før det hugg til skikkelig og jeg kjente at det var den typiske storabbornøkkinga i stangtuppen. Fighten var utrolig nervepirrende da jeg hadde den ved håven 2 ganger  før jeg fikk sikret den. Men den ble fanget , og hvilken flott abbor det var! 50cm og 1650gram.

Abbor 50cm – 1650gram

Utstyret jeg bruker etter abboren består av 2 haspelsett.

For raskere fiske av kunstagn og tyngre vekter er min favoritt Shimano Crucial Bass 7’2 MHF parret med en Shimano Stradic Ci4 2500 og Sufix Gore 832 0,13mm line

For langsomt og lettere fiske med kunstagn er min favoritt Shimano Zodias 6’8 MLF parret med en Shimano Stradic Ci4 2500 og Sufix Gore 832 0,13mm line

Gummiert Rapala håv i bildet over for skånsom landing av fisken samt kjekt verktøy til abborfiske under,

RCD Magnetic Spring Pliers
RCD Roll Ruler

Kommentar