Godt rødspette – og kveitefiske med Ingemar

Når Ingemar er på besøk på høsten betyr det som regel bare én ting – flatfisk. Det skulle det også gjøre da han var på sitt første besøk hos meg for noen uker siden (han bor til daglig i Sverige). Særlig rødspettefisket har vært noe vi har gledet oss til hver høst – med god grunn. Da Ingemar var på besøk i september i fjor fikk han en spette på 4,7 kg. At han samme dag lyktes med å få en kveite på ca. 40 kg satte bare prikken over I’en på en fantastisk tur.

Ingemar med superspetta fra i fjor, 4,7 kg
Marcus hadde også flyt med denne rødspetta på 4,75 kg
Spette på 4,7 og kveite på 40 kg – helt grei dag for Ingemar :)

Nå skulle det satses igjen og vi la oss til på spetteplassen. Etter ei lita økt kunne vi summere opp en håndfull spetter der noen snuste på 3-kilosmerket. Slettes ikke ille.

Undertegnede med flott rødspette

Vi slipper alltid ut de store spettene (med forbehold om at de ikke er stygt kroket) for ikke å ødelegge den lokale bestanden.

Catch and release

Mitt oppsett til spettefisket var et enkelt glidende takkel med 0,60 Sufix fortom , litt selvlysende slange og perler. Jeg valgte en kortskaftet krok, VMC Octopus 8299 CB med gode krokingsegenskaper.

Etter en stund på spetta gikk vi videre til kveitefiske på grunna og landet som tidligere nevnt en flott fisk på kikkefiske og mistet to.

En Storm BKPK ble for fristende for kveita

Det gikk bra også senere i helga og søndagen hadde vi kveitebett innaskjærs. 7 fisk på en dag må man være fornøyd med, selv om de største ikke var på plass akkurat da.

En ypperlig helg på yttersia!

Kommentar