Stang og snelle valg til storørret jakt!

Etter mange år på jakt etter store ørreter rundt omkring, så har jeg havnet på hva jeg mener er den absolutt beste stang/snelle komboen med tanke på snelle størrelse, stang lengde og kastevekt. 

Jeg begynner med stanga. Jeg har havnet på stenger med en lengde på 300 cm og en kaste vekt på ca 10- 30 gram. Grunnen til at jeg velger ei såpass lang stang, er at jeg føler at jeg har mer kontroll på fisken, og klarer å styre den kontra ei kortere stang. Og med ei medium kontra lett stang har jeg ei stang med ryggrad nok til å takke de større ørretene. Og når en større ørret bestemmer seg for å rase iveien nedover ei stri elv, så er ei stang med litt ryggrad ett must! Og med litt lengde klarer men enklere å styre fisken litt mer dit man ønsker. 

Av alle stenger jeg har prøvd, så har Shimano Stradic Seatrout 9’10» blitt min soleklare favoritt! Denne har en kaste vekt på 8-32 gram og veier kun 175 gram. Dette er ei stang med god ryggrad, den er retningsbestemt og er ei skikkelig kastemaskin! 

Shimano Stradic Seatrout

Når det kommer til valg av snelle så er det snelle med front brems i størrelsen 4000, jeg har funnet ut at passer mitt fiske aller best! Grunnen til at jeg velger front brems, er at denne har en jevnere og sterkere brems enn bakbrems, pga at man har bremsen direkte på spolen. Og 4000 størrelse velger jeg for at jeg føler det er den størrelsen jeg må opp på, for å få på tilstrekkelig med 0.30-0.35 mono sene. En stor ørret drar raskt ut 50 meter +, i ett utras om den bestemmer seg for det.

Jeg har nå fisket en sesong med Shimano Vanquish FA 4000. Og har funnet ei snelle som har alt det man ser etter i ei god snelle. Med Shimano’s nye teknologi, er rotasjonsmotstanden redusert med 14%, og man har ei utrolig sterk, balansert og lett snelle! I 4000 størrelsen veier den kun 230 gram!

Shimano Stradic Seatrout

Med denne komboen her har man virkelig ett sett som man kan stole på og som aldri vil skuffe! Og dette veier tilsammen KUN 405 gram!

Shimano Stradic Seatrout med Shimano Vanquish

Kommentar