Ingemar med sterk fisk på.

Vanuatu dag 6: siste dags fiske

Så var vi kommet til siste dags fiske på Vanuatu. Denne dagen bydde på heftige opplevelser og siden dette var siste fiskedag hadde vi bestemt oss for å teste skumringsbettet etter doggie. En siste sjanse…

Som nevnt hadde vi bestemt oss for å fiske inn mot kveldinga. For noen slitne kropper betydde dette noen timer ekstra søvn og en senere start på dagen. Vi trengte det for å si det mildt.

Siste dags fiske startet på samme plass som vi begynte første dag. Vi prøvde oss etter GT, men det var ikke antydning til liv på denne plassen.

Kim Eirik popper

Vi kjørte til ny plass med håp om storfangst. Dessverre ville det seg ikke. Vi hadde endel fin fisk som fulgte etter, men som overhodet ikke ville ta. Vi kunne konstatere at det rett og slett var en sånn dag.

Kim Eirik og Marcus.

Etter hundrevis av kast ble vi enig om å kjøre videre til dogtoothplassen. Den desidert beste metoden til doggie er livebait. Så vi brukte 30-45 minutter på å trolle etter flyvefisk. Dessverre var suksessen med flyvefisken som resten av dagen hadde vært og vi fikk NULL agnfisk. Så vi fikk greie oss med deadbait.

På veien til dogtoothplassen møtte vi en stim med YFT. Ingemar som ikke hadde hatt suksess med YFT’n dagen før fikk seg et lite plaster på såret i form av en fin yellowfin tuna.

Ingemar med YFT.

Når Ocean Blue Fishing troller etter doggie har de agnfisk 7-8 meter under overflaten, samtidig som andre popper med poppers i overflaten. Jeg var så «heldig» å være på første popperøkt og måtte stå å poppe i 2 timer i strekk. Øyvind stod en liten stund, men Marcus tok over etterhvert. Vi hadde mange hugg på agnfisken, men dessverre ingenting som ville krokes skikkelig. Vi så en enorm sailfish bare 20 meter bak popperne, men den bare drev å hoppet i overflaten for å kvitte seg med parasitter og lus. Dagens kuleste opplevelse var da en stor doggie angrep poppern min i overflaten. Det var en eksplosjon i overflaten da den tok popperen. Dessverre for min del satt den bare på i noen sekunder før den stille svømte avgårde som om ingenting hadde skjedd.

Og så fort som denne tropefiskereisen startet var den over. Vi satt igjen med mange minnerike øyeblikk og fangster og vi kunne si oss relativt fornøyd med noen av fangstene, men vi lyktes ikke med alt vi ønsket oss. Den hersens doggien får bli en annen gang. Vi er allerede i gang med planlegging av nok en tropetur.

Med vennlig fiskehilsen, Kim Eirik Johansen.

Rapala Pro Guide.

Kommentar