Ny Norsk Rekord på Canadarøye!

I flere år har vi prøvd å finne ut hvordan vi skal få denne arten på sportsfiskeredskap. Flere har prøvd uten å lykkes. Jeg , Andreas Johansen ,Jim frode Rygh, Christer Gjøvaag og Anders Hammer er vel de som la ned mest tid i dette arbeidet. Og etter hvert fikk resultater.

Mye tid ble brukt på å finne plasser hvor dem faktisk tok det vi serverte av wobblere. Vi fikk de første eksemplarene først i fjor på forsommeren. Men lettfiska er dem ikke, det kan jeg trygt si. Vi har fått noen fisker , men ikke mange når du teller timer vi har brukt på det. I år dro jeg og Christer Gjøvaag opp for å prøve igjen. Endelig lyktes jeg å få denne gigantiske 10+ canadarøya til slutt.

10360g – 103cm

Jeg så og kjente det var diger fisk. Da vi endelig fikk den i håven slapp jubelen løs ,den må være 10+ tenkte vi. Vi fikk målt den og tatt bilder før den fikk svømme videre.

Jeg ønsker ikke å gi all den informasjonen om hvor på sjøen og hvordan vi gjorde dette dessverre. Jeg mener det får bli en liten hemmelighet. Dette kan være sårbart fiske som jeg mener bør bevares. Den er også en uønsket art her i Norge, hvilket også er en grunn til dette valget. Men at vi bruker wobblere er ingen hemmelighet. Spinnfisket ble også prøvd med sukksess. God sommer!

Denne 3,8 kilosen tok en huskey scatter 13 cm.

Og så har vi Christer sin på 6 kg

Bilder tatt av Christer og Kjell.

Kommentar