Sommarøyfestivalene – nattfiske i midnattsol

Helga 9. og 10. juni var jeg med å arrangere de årlige havfiskefestivalene på Sommarøy i regi av Tromsø Havfiskeklubb. I år som tidligere var det utror kl. 01.00 med nattfiske under begge festivaler. Med fantastisk vær – midnattsol og vindstille lå alt til rette for 2 spennende fiskenetter og mye stor fisk ventet på havfiskerne ute på Malangsgrunnen…

Å arrangere havfiskefestivaler krever en god del arbeid og for å få logistikken til å gå opp valgte Kim og jeg å være på land i år. Vi var selvsagt lystne på å fiske selv, særlig med tanke på det flotte været, men det er også fint å kunne legge til rette for at andre skal få gode fiskeopplevelser.

Fiskeskipper – og båtførermøte – her gikk vi gjennom noen av fiske – og konkurransereglene.

Etter å ha gjennomgått en del regler for konkurransen var vi klare til å sende båtene avgårde. Med ombord var både erfarne konkurransefiskere og førstegangs deltakere.

Arild tok seg godt av førstegangs festivaldeltaker Iman
Bare det beste er godt nok for havfiskerne!
Lady Elsie – beste båt under første natt

På grunn av det gode været hadde vi i år åpnet opp for at båtene kunne gå hvor som helst – eneste begrensning var at fisketida startet etter seinest 2,5 timer. Alle båtene valgte derfor å gå til Malangsgrunnen der det hadde vært meget godt fiske i det siste med mye stor fisk.

Det skulle vise seg å bli et godt fiske den første natta. Det var ikke fantastisk på noen måte, men et gjennomsnitt på 114 kg pr. deltaker lar seg høre. Mye stor fisk hadde kommet opp, blant annet stortorsk opp til 22,4 kg, sei til 10 kg og lange opp til nesten 16 kg. Mye fin hyse var også en del av fangstene. Arild Wilhelmsen hadde mest fisk totalt med 201,20 kg.

Iman Shirkavand fra Tromsø Havfiskeklubb med en torsk på 22,40 kg

Andre natt var været også helt fantastisk da vi gjorde oss klar for utror.

Bedre forhold for nattfiske kan man ikke få..
Flotte båter. Vi er takknemlig for alle båtførere som stiller opp under havfiskefestivalene.
Klar for stor fisk!
Utror kl. 01.00 andre natt i fantastisk vær
Beste båt etter andre natts fiske. Båten heter Viking med skipper Hans Enoksen,

Det var brukbart fiske også andre natt, med et snitt på 74 kg pr. deltaker. Det hadde derimot vært litt plagsom nordøst ute på Malangsgrunnen som gjorde at det ble litt rulling ombord i båtene. Mye fin fisk kom opp også denne natta og totalt hadde vi 47 fisk over 10 kg i løpet av 2 netters fiske. Det er vi i arrangementskomiteen godt fornøyd med. Sven Solbakken fra Oslo hadde størst fangst med 136,6 kg under andre natt.

Kim hjelper Thormod med storfisken hans
Thormod Giswold og Kim holder fram en torsk på 21,4 kg

Lørdag kveld var det premieutdeling og festmiddag.

Undertegnede blir liten sammenlignet med Obersten, Svein Erling Smolan
Glade havfiskere mottar sine premier

Takk for flotte dager på Sommarøy!

Kommentar