Ismeite på elv

Gjeddefiske i elv er noe jeg helt klart har fått sansen for. Desverre hadde jeg nok siste turen på elvisen i helga. Den endte med en fin fisk etter mange timer med venting! 

Når det gjelder valg av gjeddefiske plasser i elv er det mye å velge i. En gjenganger er jo ofte bakevje eller lignende som bremser hovedstrømmen litt. Dette kombinert med kupert bunn og vegetasjon er ofte gode fiskeplasser. Jeg bruker mye tid på ulike kartsiden på nettet der jeg studerer potensielle plasser på ulike flyfotografier. Dette gjelder spesielt når man skal ismeite og strømkanter og lignende ikke synes under isen. 

Sist tur skulle vise seg å sette tålmodighet, selvsikkerhet og nerver på prøve. Fiskekompis Johan var med og tok vel til slutt 4-5 mindre fisker. Selv hadde jeg konsentrert mine stenger i et vesentlig dypere området enn han. Noe som ikke ga noe på åtte første timene. Sta som jeg er ga jeg meg ikke, og siste timen med lys leverte mine stenger ute i frivannet. Først en som tar agnfisken og spytter før jeg rekker å kroke og kort tid etter en fin fisk på litt over en meter og anslått til 7-8kg. 

Etter et par bilder fikk den svømme tilbake for å gjøre deg klar til våren, gyting og videreføring av sine gener. 

Fisken ble tatt på en VMC ROUNDTREBLE 8650 BZ. Helt klart min favorittkrok for gjeddefiske. 

Det gikk altså åtte timer uten napp for min del, og de fleste hadde på dette tidspunktet begynte å betvile sin taktikk og enten lagt om eller gitt opp. Spesielt når andre får flust. Heldigvis hadde jeg selvtillit og tålmodighet som til slutt ga resultat. Denne fisken viste ikke sin interesse før 18:20. 

Tight lines!!

Kommentar