Ørretmeite , ett bedagelig fiske.

Ørretmeite er helt klart ett avslappende fiske. Min erfaring tilsier at ørreten ikke er noe glad i tidlige morgener på vinteren. All ørret jeg har tatt på isen har vært fra kl.11 og utover , noe som passer meg helt perfekt da man ikke trenger være på isen før i 10-tida.

Kroken festes i ryggen på agnfisken så den henger noelunde horisontalt i vannet hvis den er opptil 10cm. Er den større setter du en krok på nesa på den og. Se tackle som brukes i denne artikkelen http://rapalaproguide.wpengine.com/2016/12/20/tackle-til-orretmeite-fra-isen/

Agnfisken skal komme fra samme vann som det fiskes i ,og arter som mort, sik , krøkle , lagesild er finfine agn! Agnet senkes ned til ønsket dybde. Ingen fasit på  dybder , men ofte tas det fisk helt oppunder isen så varierer dybden du setter på.

Mitt ismeite oppsett for ørret er det samme jeg bruker til gjedde. 3 stenger med multiplikatorsneller med 100m 0,40 sene. Eneste forskjellen er at jeg på ørret bruker 0,40 fluorocarbon fortom vs stålfortom på gjedda. Angående bly brukes det ikke mer enn at man får strekk i sena , 8g kulebly er passe.

Da er det bare å vente…

IMG_1260_rpg

 

Noen ganger gir det resultater, 5,2kg!!

 

IMG_0834

Kommentar