Endelig en ålreit fisk igjen.

Magisk stemning på mårran en vinterdag
Magisk stemning på mårran en vinterdag

Isfiske sesongen hittils har vært begredelige greier, sett fra min side hvertfall. Har vært ute noen turer, men resultatene har latt vente på seg for å si det pent.

Bestemte meg for et par uker siden og teste ut en for meg ny plass. Vannet er kjent for sin store bestand av abbor, så det var naturlig å ha denne fisken som mål. Rusla ut på isen etter å ha snakket med kjentfolk dagen i forveien, dem sa jeg burde finne 4-7m dyp. Enkelt tenkte jeg der jeg sparka meg fram på ny innkjøpt sparkstøtting. Borret noen testhull mens jeg var på vei utover, men klarte liksom ikke finne mer enn 4m. Bestemte meg til slutt for å bare plante ut 4 stenger agnet for abbor, for så å leite større dyp uten å ha all bagasjen med meg. Det rakk jeg aldri. Maken til abbor bett har jeg aldri vært ute for tidligere, Enorme mengder abbor i 3-600gram var tydeligvis i skikkelig spisemodus, og i løpet av den timen jeg hadde alle 4 stengene i vannet var det fisk på minimum to stk konstant. Ingen annen råd enn å redusere antall stenger, eller rett og slett og leite etter større dyp.

Dette er dem jeg fikk foto av, for all del fine fisker, men ikke akkurat de jeg er ute etter. De fleste fiskene jeg fikk på denne plassen ble kroket av i hullet og sluppet tilbake umiddelbart.

Etterhvert gikk jeg for sistnevnte løsning, pakket sammen utstyret og sparka meg sikkert 1mil rundt omkring før jeg endelig fant dyp ned mot 7 meter. Full av tro plantet jeg atter ut mine 4 abbor stenger og satte meg ned for å vente på bett.

Desverre var det ikke noen abbor hjemme på den nye plassen.. :) Men har uansett fått gjort meg litt mer kjent på en for meg ny plass.

Neste tur skulle jeg få selskap av min gode venn og fellow ProGuide Marius Godli.

DSC_0423 2
Meget behagelig fyr å dra på fisking sammen med.

Dagen startet som seg hør og bør med et massivt fall i lufttrykk og dermed et tilsvarende fall i abborens interesse for å spise. Uansett satt vi dagen ut og fikk til slutt krangla opp en helt grei abbor som hadde de vitale mål 46cm og 1260Gram

DSC_0433 2

 

Veldig fornøyd med tanke på de forferdelige forholdene vi hadde.

Kan vel ikke annet enn å si at jeg kommer sterkere tilbake.. :)

 

Kommentar