I elva på storørret jakt!

Skal du på jakt etter storørreten, så er det greit å være litt forberedt. Her kommer en liten oversikt over utstyr som jeg bruker til mitt fiske!

Om man fisker i elv der man vet det kan være større ørret, så skal man alltid bruke utstyr som man vet kan tåle de aller største fiskene. Man vet aldri når den store fisken sitter, å da er det utrolig bittert om man skulle slite av snøret eller lignende..                                               Så først og fremst vil jeg velge ut fiske sene. Der vil jeg anbefale mono sene i tykkelsen 0.30-0.35. Grunnen til at jeg vil anbefale mono kontra multi, er at mono tåler mer stein enn det multi gjør. Selv bruker jeg Sufix Duraflex eller Sufix Super 21. Dette er en veldig sterk sene som ikke skuffer. Sufix Super 21 har litt mindre strekk enn Duraflex.

Av fiske stenger anbefaler jeg stang lengde på 300 cm/10′. I medium klasse. Da har man en fin stang med god lengde og rygg rad til å gjøre gode kast og styre de største fiskene. Selv har jeg brukt Shimano Speedmaster BX Spin 300 MH med kaste vekt på 14-40gr.                           Som snelle til stanga vil jeg anbefale ei snelle i minimum 2500 størrelse og opp til 4000. I større elver vil jeg nok anbefale å gå opp på 4000. Ei snelle med front brems har direkte brems på spolen, noe som gir en mye jevnere og kraftigere brems, og mulighet for en finere justering.

Noe annet som er viktig er ei stor nok håv! Rapala sine vade håver egner seg ypperlig, da dem har store nett og kan fint henge på ryggen mens man går langs elva og fisker. Samtidig har de gummiert nett som er skånsomt mot fisken.

Rapala har også kommet med en ny magnet som er utrolig sterk! Denne er gull verdt sammen med håva.

Wobblere variere veldig ifra hvor man fisker, og hvilke byttefisker som befinner seg i vannet. Men jeg vil komme tilbake med noen wobbler tips etterhvert.

Skitt fiske 😄

Kommentar