Ta med dere barna på isen.

DSC_0133
Cato Røenbakken (en av norges fremste isfiskere) viser tålmodig hvordan det skal gjøres!

Nå som isen er trygg på de aller fleste mindre innlands vann er isfiske er en flott familie syssel, og jeg vil oppfordre alle til å ta med seg sine håpefulle på isen for litt fiske!

Det er sikkert mange som ønsker å dra ut på ørret og røye ekspedisjoner til nye og ukjente vann der ingen har satt sine bein siden krigen. Dette er vel og bra så lenge man ikke drasser med seg unga i håp om at de skal plukke opp de samme interessene som man selv har. Jeg vet det er mange som gjør denne feilen og derfor skriver jeg dette innlegget.

Ta med dere barna på en 2-3 timers tur til et rolig lite lavlands vann som er proppet med fisk! Hva slags fisk spiller mindre rolle, bare det er nok av dem. Det er liten tvil om at 7åringen setter mer pris på å dra 40 små mort på 1time enn å sitte på røyevarpet en hel dag uten å se snurten av ei fiskefinne. Det er også liten tvil om at det varmer pappa hjertet og se 7åringen mestre fangst prosedyren selv, fra å tre på maggot, til å knekke nakken på fisken når den er fanget. Alt går som en lek etter at de har fått litt teken på det. :)

DSC_0242
Mort er en sikker vinner for unga som lett lar seg overliste i store antall med enkelt utstyr.

Fremgangsmåten er også veldig enkel på enkelt isfiske etter mort eller abbor. Alt man trenger er ei mormyska stikke med følsom nappindikator en lett mormyska krok og en maggot.

La unga finne den gode mestringsfølelsen, og gleden ved å fiske. Så kan man heller introdusere større fisker og arts preferanser senere.

Kommentar