Oppsummering av konkurranseåret 2016

2016 har vært et spennende år med mye variert fiske. Resultat messig har det gått over all forventing. Jeg har deltatt i 15 forskjellige festivaler fordelt over hele landet fra Sponvika i Halden til Sommarøy i Tromsø. Det har blitt 8 pall plasseringer og totalt i Norgescup endte jeg på andre plass. Det har vært mye vær, noe fisk og mye god stemning. En av di store fordelene med og drive med denne type konkuransefiske er at man får oppleve et veldig variert fiske. Det er ganske stor forskjell på og ligge under Svinesund bruene og fiske flyndre på størrelse med et frimerke og det å ligge på 180 meters dyp på jakt etter stor lange på utsiden av Mausundvær. All fiske har sin sjarm og så lenge man tilpasser seg forholdene så er all fiske morsomt. Dessuten lærer man noe nytt hver gang man er på havet med en båt full av konkuranse fiskere. Fiske handler nemlig ikke bare om flaks….

Årets store høydepunkt for meg var NM på Mausundvær. Dette er et sted som kan by på all type fiske man kan tenke seg hvis forholdene ligger til rette. Store fisker og mye fisk er ikke uvanlig her. Værgudene var på våres side disse dagene og det ble noen nydelige dager på havet. Resultatmessig ble det helt greit med 11.plass individuelt og sølv medalje i lag konkurransen med Team Normark

Årets nedtur for meg ble nok Tromsø. Dette var en festival jeg hadde gledet meg til lenge. Ved ankomst var det havblikk og strålende sol. 12 timer senere ved utror blåste det hatter og høy og innaskjærs fiske var uungåelig. Resultatmessig ble det en god helg med 2 og 5 plass individuelt men man drømmer om noe annet en små brosme når man reiser til Tromsø.

Men det beste med denne hobbyen er og blir det sosiale. Når så mange med samme lidenskap møtes er det nødt til og bli god stemning. Skrøner fortelles og triks deles. Gleder meg allerede til 2017 sesongen sparkes i gang. Takk for i år!

På utstyrsfronten har jeg egentlig bare brukt 2 forskjellige sett til mengdefiske. I oslofjorden er førstevalget mitt bestandig Antares 12-20 med tallica 10 snelle. Dette settet dekker det meste og er følsomt nok til og kjenne nappene når seien er på sitt særeste. Når jeg skal nordover skalerer jeg settet opp til Antares 30-50 med tallica 12. Har du disse to settene er du dekket til det meste som Norge kan by på av havfiske. Men den store aha opplevelsen min i år kom når jeg fikk testet Shimano beastmaster boat quiver til artsfiske. Denne stangen er utrolig følsom og kan brukes på alt fra micro fiske til pen sei. Kommer med en skikkelig rapport på denne stangen senere. Legger ved noen bilder fra årets sesong. 

Kommentar