Kalde og trege senhøstdager

Mye nordavind i det siste har ikke akkurat gjort fisket bedre men det finnes likevel gode muligheter. Typisk for denne tiden er mye dorging og aktiv leting ved kaste.

Mesteparten av turen går som regel på å lete opp fisk som er i hugget for så og knekke koden med riktig agn. Bettperiodene er merkbart kortere, til tider bare 15-30 min. Sist brukte jeg flere timer på å finne et lite område med mye brisling. Når fisken endelig begynte å jage brislingen opplevde jeg at både sluk og høytgående wobblere ikke funket.


Kort tid etter skjønte jeg at det kunstige agnet måtte under brislingstimen og satte på dybtgående wobblere av ulike slag. Dette ga umiddelbar respons på dorging hvor jeg landet et par små og tynne sjøørreter, en del makrell og ikke minst en knurr. Selve bettet varte knapt en time men utrolig artig når det hele snur så brått.

Turens beste wobbler var uten tvil Scatter Rap Tail Dancer. Skitt fiske der ute :)

Kommentar