Årets høydepunkt på årets siste festival helg

I helgen har årets siste Norgescup festivaler blitt arrangert i Holmestrand. Og for en helg det har vært. Det har blåst nordavind fra alle kanter og temperaturen har falt godt under frysepunktet mens snøen pisket i ansiktet. Men alikevel stilte 88 deltagere til start på pigghå festivalen lørdag morgen. Det var mengdefiske og spenningen var stor på vei ut til fiskeplassene. Fisket var nok ikke helt som vi hadde håpet på og det var en utfordring og få fisk over minstemål. Men endelig var det min tur til og gå helt til topps i en festival i år. Etter 7 pall plasseringer denne sesongen kunne jeg endelig kalle meg festival vinner. Vinner vekten ble på beskjedne 10,38kg. Men med god margin ned til nestemann på listen må man jo være fornøyd. Team Normark tok 1.plass lag og sørget for at dagen ble perfekt.

I dag våknet vi til mere vind og mindre snø. Mange så mørkt på og tilbringe en dag på havet i dette været. Noen valgte og trekke seg men di aller fleste stilte til start. Også i dag var det utfordrende fiske. Det gikk periodevis sei høyt i vannet og på bunnen gikk det noen hyser og torsk. Jeg sleit lenge med og finne ut av fisken i dag og hadde nesten ikke fisk etter 4 timer. Men den siste timen fant jeg litt sei midt i vannet og klarte til slutt og få litt over 9kg med fisk. Dette holdt til  en 3.plass i herreklassen og sesongens 8. pallplassering var et faktum. Men dagens store fisker var en junior ved navn Kristian Hausken. Han var best uansett klasse og vant med hele 15,6kg. En kjempe prestasjon på en tung dag. Dette er en havfisker og se opp for i fremtiden. Team Normark tok en ny pallplass i lag konkuransen med en godkjent 3.plass.Nå blir det en liten pause fra konkuranse fisket frem til april neste år. Nå skal sesongen evalueres og planene for neste år skal legges. Men båten ligger klar i Drøbak så det blir nok mange treningsturer i mellomtiden.

Kommentar