Denne Blåkjeften ble tatt 3 ganger på 3 uker!

«På bildet ser man klart og tydelig de samme tegningene og mønstrene i fargesjateringene på fisken!»

På sensommeren var Christer Gjøvaag ute og fisket Blåkjeft i Trondheimsfjorden. Han fikk et fint eksemplar av en blåkjeft som han nøye dokumenterte med bilder og vekt,før den ble satt tilbake igjen. Neste helg er han ute igjen i samme ærend. Han får napp og sveiver opp en blåkjeft som var fryktelig lik den samme fisken han tok helgen før. Og ja, det viste seg å være samme fisken etter å ha studert og samenlignet bilder fra forrige helg. Fisken ble så satt tilbake , og svømte rett ned i dypet igjen. Helgen etter det igjen ble jeg med Christer ut for å fiske skolest, som glimret med sitt fravær. Mangler den på artslista mi, så vi får prøve igjen senere ble vi enige om. Da kom Christer  med forslaget om å fiske blåkjeft , som forøvrig er ganske så gøy å fiske. Jeg er med, sa jeg umiddelbart! Med lette havfiskestenger og sneller fra shimano, slep med 3 opphengere i krok str 5/0 laddet med makrell og reker, sendte vi agnene til bunns. Det tok ikke lenge før første nappet kom, og opp kom en fin blåkjeft til syne. Litt bilder og måling før den ble sendt tilbake.


Så napper det hos Christer , og opp kommer nok en blåkjeft. Men denne lignet igjen fælt på den han hadde tatt de to siste helgene i forkant av denne turen.Bilder og målinger ble gjort nøye for å sammligne med bilder fra tidligere turer. Og jo, det er samme fisken! Helt utrolig! Men dette er faktisk tredje gangen på tre uker at Christer tar samme fisk på samme plass! Dette beviser også at fang og slipp fungerer hvis det blir gjort på riktig måte! Nå skal det sies at selvfølgelig er noen fisker mer hardfør enn andre, men likevel. Behandler man fisken pent og setter den fort tilbake er sjansen for overlevelse stor! Vet det er mye støy rundt debatten om fang og slipp, men det er veldig opp til den enkelte å sette seg inn i hvordan man eventuelt skal utføre fang og slipp. Klart river du fisken opp i stenrøysa for så å bruke lang tid på å ta  bilder  og så slenger du den bare ut igjen, er sjansen heller dårlig. Fisken bør helst ikke opp av vannet i det hele tatt! Temperatur er også en faktor, det bør ikke være for varmt i vannet! Du får også kjøpt knuteløse håver i dag , som ikke skader slimlaget og skjellene på fisken. Hos Normark har de et utvalg av disse! Men helt klart gøy å se at det funker hvis man tar hensyn til fisken!


Skitt fiske!

Kommentar