Street Fishing Rotterdam Oppsummert

Som jeg skrev tidligere så var jeg invitert av Deeper til Gunki Iron Tournament i Rotterdam.

Som Arrangøren skriver på nettsiden sin så er det et 24 timers fiske maraton, noe det virkelig viste seg å være.

Slik beskriver arrangøren konkurransen:

At last … the ultimate street fishing team tournament is about to take place.
A 24 hours fight against fish
A 24 hours fight against the elements
A 24 hours fight against exhaustion
24 hours to conquer the Gunki Iron tournament with your team.

So do you think you have got what it takes to be an Iron Street Fisherman?

Netherland
Rotterdam on the 24th of September 2015
The biggest water stadium you can dream of
The toughest tournament that will push all teams to their limits

Here in Rotterdam, Street fishermen from all over Europe will have to give everything they have got to try and finally reach the status of ‘ultimate athlete fishermen’.
Will the renowned skills of the street fishermen from the Dutch national team or the international experience of the French national street fishing team be enough to complete this marathon? Could the trophy go to an outsider from one of the 10 countries expected to participate? Only at the end will we know!

It will take 24 hours of fishing to become a legend… or not!
Think about it before you subscribe: “do you have what it takes to win the game?”
The Gunki Iron Tournament will only be completed by the strongest!

Many will lose, one team will win, but all will be Iron Street Fishermen at the end of it!

 

Sammen med Paweł Karwowski fra Polen og Nathan Edgell fra England dannet vi Deeper International Team

img_6369img_637414489779_1268094993220833_1896770867_o

Lørdagen begynte kl 06.00 med de siste forberedelsene, en dusj og en god frokost for å ha noe å gå på de neste timene. Møtte opp i HQ for konkurransen i 9 tiden for å møte resten av teamet for registrering og utdeling av deltager bevis. Vi fikk også utdelt en Restube, en sikkerhets anordning vi måtte bære til en hver tid .

Så fikk vi en innføring i bruk av appen på telefon som ble brukt til innmelding av fisk og registrering av sjekkpunkter. Reglene ble gjennomgått og vi ble ønsket lykke til av initiativtaker og konkurransens «far» Frédéric Jullian.

img_6381
Frédéric Jullian
Kl 12.00 startet konkuransen, 130 team, 390 fiskere og 24 timer å gjøre det på.

img_6412
Trangt i starten
Å legge en god strategi på noe som er totalt ukjent er vanskelig, street fishing var en første gang for oss alle.

Nathan og jeg hadde vært ute noen timer kvelden før får se etter mulige plasser å starte. Vi begynte et sted vi syntes så interessent ut. Vi hadde fisket under en time når Nathan får den første fisken, en Gjørs på 54cm.

14407832_10154695254474474_952988741_o
Gjørs 54cm
Nå viste det seg at dette ble det vi så av fisk den dagen.

Dagen gikk med til å kaste og kaste, skifte teknikker og igjen kaste og kaste. Bunn og strømforhold gjorde det vanskelig å skille mellom bunn og reelle fiske hugg med de teknikkene som er mest anvendelige. Teknikker som Texas og Carolina riggs. Uerfarenhet er vel også dekkende.

Reglene i konkurransen krevde at vi måtte sjekke inn på 4 forskjellige sjekkpunkter i løpet av 24 timer. Noe som gjør at det skal være bevegelse på alle fiskere.

carte-parcour-git-2016-1-1024x717

Vi fisket oss opp elven, igjennom kanalene for å ta sjekkpunkt 3 før fristen kl 17.00. Der skulle vi også møte et annet Deeper team og representantene fra Deeper for en kort foto seanse. I vente på de tenkte jeg det ville passe godt med påfyll av energi. Energi i form av gulrot kake.

img_4419

På hvert sjekkpunkt må vi også sende bilde av oss selv for å dokumentere at vi er på sjekkpunktet

img_6417

Fisket oss gjennom kvelden før vi måtte møte på HQ kl 23. Der var det en times pause i fiskingen for å verifisere registrert fisk. Fra kl 24 blir alle lag teamet opp med et annet lag for sikkerhetens skyld igjennom natten. De 2 lagene må da holde sammen til kl 05.30 før de kan skille lag igjen. Vi ble teamet opp med et nederlandsk lag De Vistechnische Dienst hvor han ene i teamet hadde vunnet denne konkurransen for 2 år siden. Vi hadde en kort prat og bestemte at de kunne ta styringen den første delen av natten iogmed at de hadde mest erfaring. Nå skal det sies at de ikke hadde tellende fisk hittill i konkurransen. Tellende fisk ble det heller ikke gjennom natten for noen av oss. Hadde selv stor tro en stund da vi så mye byttes fisk som hadde steget mot overflaten. Rapala Shadow Rap Shad en nyhet i 2017 var jeg sikker på skulle fange fisk nå. Men det var ikke antydning til jagende predatorer. Fisket oss mot sjekkpunkt 2. Tok den obligatoriske selfien av oss og makker laget før vi skilte lag å fortsatte for oss selv

 

img_6447 img_6446

Pawel var veldig for å prøve etter gjedde på morgningen, det ryktes om flere gjedder fra området helt nord i kartet. Vi latet som vi ikke hadde vonde bein og begynte marsjen ca 2 km nordover.

14454030_1680884028604119_1850790989_o

Det som møtte oss der var et helt stille parti med glassklart vann med dybde på 0.5-1.0 meter. Noe vekster og alger i overflaten gjorde så det så ut som et sted gjedda ville trives. I det sola hadde kommet over horisonten og begynt å gi fra seg mye lys var jeg i kontakt med flere gjedder som var interessert i Shadow Rap Shadèn. De fulgte fint etter uten å ta, ei gjedde slo men ville ikke sitte. Vet ikke om de bar preg av hardt fiske noen timer før? Pawel fikk ei lita gjedde, men innenfor minstemål på 60 cm. Han mistet også ei gjedde som så bedre ut.

img_4459

Fisket av dette området den siste tiden før vi måtte ta det siste sjekkpunktet og begynne å gå mot HQ før slutt på konkurransen kl 12.

img_6450
Noe slitne
Etter mer en 24 timer på bena var det ikke bare jeg som gruet meg til 4.5km gange tilbake til HQ.

Kort oppsummert ble det 24timers fiske, 34km gange og 2 tellende fisk. En fantastisk opplevelse, trivelige folk og et veldig profesjonelt arrangement! Med 2 tellende fisker havnet vi på 55.plass på resultat listen.

Det er som det sies fra arrangøren, en 24 timers kamp mot fisk, elementer og utmattelse. Men det er også 24 timers kamp for å ta inn alle inntrykk.

Neste år hadde det vært moro om vi hadde fått til et norskt lag, eller enda bedre, flere norske lag. Det er noe jeg vil anbefale alle å være med på!

Hadde også fått låne med meg en ny stang av en serie som kommer på markedet neste år, Shimano Technium. En stang jeg med sikkerhet skal ha selv når den kommer i 2017. En stang jeg virkelig fikk sansen for!!

 

 

 

Kommentar