Helgatur til Møre!


Vi hadde lenge pratet på en tur til Møre for å fiske havål og spisskate, jeg og Christer Gjøvaag. Så nå skulle det endelig bli ei langhelg med bra vær og fine forhold, som vi med fordel trenger til dette fiske. Vi hadde en avtale med Thomas Breivik som kom med båten sin og plukket oss opp. Så dro vi avgårde for og teste nye plasser etter havål og spisskate. Litt av en tur skulle dette bli! Vi slapp ned anker og rigget stengene med glidetakler og halve makrell som agn.


Vi startet med noen fine, beskjedne skater på under 10 kilo, men de ble større etterhvert. På slutten av første økt hadde vi tre skater på over 13 kilo, hvilket er latterlig bra! Men så tok vi også ett nedslipp på turen inn bare for å prøve en spennende plass til. Det resulterte i en helt vill bifangst på Christer. Ei havmus på hele 2760 gram er noe av det råeste jeg har sett på lenge. Stemningen i båten var til å ta og føle på da,haha!

 

På veien inn skulle vi også fiske litt agn. Slapp ned ei hekle på noe som så ut som småsei og makrellstimer. Men her dukket det også opp ganske så greie eksemplarer av taggmakrell. Fikk meg en ny pers her også, på 700 gram!


Så var middagen fortert og mørket hadde senket seg over fjorden i havålens rike. Havålfisket var upåklagelig bra , det nappet i et kjør hele tiden. Vet ikke hvor mange vi fikk og mistet, men det var mange. Vi kjørte på noen store svin men det ville seg ikke, de datt av etter kort tid. Til slutt fikk jeg berget en på 15,9 kg! Ny pers for min del og veldig fornøyd med det.


Neste dag var vi igjen klare for et nytt forsøk på spisskatene. Litt tregere bett denne dagen . Men etter noen timer begynte det å rape litt i knarren på den nye talica 10 snella mi. Kjente med en gang at det var en tyngre fisk denne gangen. Da den kom opp, så vi med en gang at det var turens største sålangt. Hele 14,5 kilo og ny pers! Helt vannvittig rett og slett. Hadde håp om krysse av arten , men det ble et digert eksemplar med på kjøpet, så alt i alt en vannvittig bra tur som frister til gjentagelse neste år!


Under fisket brukte vi alle tre Talica 10 som sneller, Antares 20 til 30 lbs og noen customlagde stenger, både på ål og skater! Og denne snellen er bare helt rå når det kommer til havål, hvor du trenger ei snelle med kraftig brems! Sirkelkroker str 6/0 og mallekroker str 8/0 .  Fikk også en forkjærlighet til det nye målbåndet til Normark som er i sortimanget fra neste år. Her ser du godt på bildene hvor lang fisken er. Og den tar liten plass!


Bilder tatt av Crister Gjøvaag og Thomas Breivik. Takk for turen gutter , dette gjør vi igjen neste år!

Kommentar