Høsten = Agnfiske

 

 

Høsten er her, selvom de siste dagers varmebølge gjør at man ikke får den helt store høst følelsen enda. Vil tro det ikke drøyer lenge før kulda kommer snikende og demper vanntemperaturene rundt om i vannene på østlandet. Dette er da tiden for å hente frem meitesakene og komme seg ut for å meite gjedde. Kommer til å lage en redegjørelse senere for hva man bør ha og passe på ved denne typen fiske!

dsc_0334

Reiste fredag kveld etter jobben til min gode fiske venn Morten Opsahl. En supertrivelig fyr så lenge han har snus. Mannen har mange 10+ gjedder i flere forskjellige vassdrag rundt om og er en rev til å lure ut nye plasser for fiske. Det er lite som slår følelsen av å sette båten på en helt ny lokasjon for å utforske. Lokasjonen for denne turen har levert fisk på spinnfiske, men det er ingen som har prøvd statisk bunnmeite her før! Denne fisketypen bruker å gi færre fisk, men bruker i tilegg å gi større fisk. Husker fortsatt den første bunnmeite gjedda mi 115cm og 11660gr.

dsc_0351

Agnene ble kjørt ut med båt og plassert med god avstand fra hverandre slik at man fisker av et så stort område som mulig. Her er Morten i aksjon med en av sine stenger.

Når man meiter er det som oftest mange timer dødtid, da hjelper det stort med et bål og litt god mat. Liker å kose meg på tur, men er desverre litt for slapp med kosematen. Har mye å lære fra folk som feks ProGuide Marius Godli.

Uansett, Midt i kosen (frokost laginga) Biter det på en av Mortens stenger. Fisken var ikke stor men det er deilig å få bekreftet at det er bitevillige fisker i området. Stanga blir satt ut på nytt og forkost laginga fortsetter, men neida ikke før har Morten kommet i land biter det på samme stanga. Fisken er betraktelig større og havner trygt i håven.

Kanon trivelig fisk med potensiale 102cm, ettersom fisken ikke var av de aller største prioriterte vi frokosten og fisken ble sluppet tilbake uten å bli veid! Ser kansje i ettertid at den kan lukte på 8tallet, men det kommer garantert flere sjangser!

dsc_0373

Etter fisken var sluppet tilbake og frokosten inntatt døde bettet helt ut, og vi satt faktisk resten av dagen med urørte agn. Ti timer og to fisk er MANGE timer på tomgang, men når man er to stk med rimelig like interesser går tide for alikevel.

Takker så mye for turen Morten :)

dsc_0339

Fikk testet det nye meite opsettet i helga Desverre uten fisk, men jeg kan si med engang dette er et vinnende konsept. Stanga er en Shimano Alivio DX 12-350. Dvs 12fot lang og med en test kurve på 3,5pund. Kommer til å forklare dette nærmere i et sammendrag om meitefiske senere.

Denne stanga parret med en Shimano RA10000 RB  er alt man trenger for å bunnmeite gjedde! Vanvittige kaste egenskaper i denne. Var igrunnen veldig fornøyd med det forrige oppsettet mitt, men kan si med handa på hjertet at denne stanga er bedre!

Får håpe det ikke er så lenge til neste tur :)

Kommentar