Søndagstur

Så langt har det vært en fin og varm høst, så på søndag bestemte vi oss for å ta turen på fjellet for å fiske. Vi hadde på forhånd sett oss ut to små vann/tjern som vi ville sjekke om det var fisk i. Vi brukte vel ca 40 minutter opp til det første vannet. Der tok vi en rast med mat og drikke mens vi satt å speidet etter vak. Ingen vak å se, men vi måtte prøve å fiske når vi først var der.

Etter maten rigget vi to stenger med mark og dupp og ei stang til wobblere. Vi listet oss ut på flytemyra og fikk satt ut marken. Men etter en stund mistet vi troen og konkluderte med at det ikke var fisk der. Vi pakket sammen å gikk videre til neste vann. Ved neste vann så vi med en gang vak og aktivitet i overflaten. Så Michael og Lene kastet ut hver sin dupp og det gikk ikke lang tid før duppene gikk under. Tjernet viste seg å være bebodd av masse småørret. Og fisken var veldig mørk slik den pleier i slike myrtjern. Moro på lett utstyr og Michael syntes plutselig at det var verdt all gåingen i fjellet. Michael vant forøvrig 8-2 over Lene i fiskekonkurransen dem i mellom :)

Av utstyr brukte vi VMC 9292 markkroker og Bluefox foam dupp på 15gr. Dette er langt kastende dupper som alltid ligger riktig i vannet da de er blyfortynget. 

  http://www.elbe.no/fisk/produkter/fisketilbehor/dupper/7602/no

Må si vi er heldige her til lands som har den flotte naturen like utenfor døra! Høsten er spesielt fin med alle flotte farger og ett yrende dyreliv. Vi skremte opp tiur, røy, orrhane og to orrhøner på turen. Ei lita firfirsle fikk vi også hilst litt på før den pilte inn i den hule trestammen hvor den bodde. Legger ved noen bilder fra turen. 

Tight Lines

Kommentar