Wobblertriks del II

Ved å fjerne eller forandre på krok oppsettet på en wobbler kan man også forandre gangen og ikke minst bedre krokningsevnen til en wobbler. Det man må huske på er at krokene som er levert orginalt er ment å være det svakeste punktet på en wobbler. Det vil si at krokene skal rette seg før man ødelegger streng/øye på en wobbler. Med å bytte til kraftigere kroker kan man være uheldig å ødelegge wobbleren før krokene retter seg om man feks sitter fast i bunn og prøver å slite seg løs. 

Rapala Scatter Rap minnow er min favoritt til trolling etter ørrett. For å få en enda mere søkende og ledig gange pleier jeg fjerne krokene for så å sette en kulelager swivel i fremste øye. Jeg bruker utelukkende VMC 7556 kroker da de er noe av det sterkeste som er å få på markedet i dag. De kroker også utrolig bra! Man mister også mye mindre fisk med dette oppsettet da fisken ikke får brutt seg løs.

 

På wobblere med to kroker bruker jeg ofte fjerne bakkroken og sette på en større og tyngre bukkrok. Dette gir wobbleren større utslag på halen samtidig som man får mye bedre kroknings egenskaper. For at en wobbler skal kroke optimalt, så må krokspissene stikke godt ut på utsiden av wobblerkroppen når man presser kroken opp mot buken på wobbleren. Forskjellen vises i bildene under her. Øverste bilde er orginal krok. På bildet under er det byttet til en større og kraftigere krok.

Så da er det bare å finne frem wobblerene, bytt eller fjern kroker å se hvilke forskjeller du får i svømmen :)

Tight Lines.

Kommentar