Ettermiddags tur til Drøbak

Når du får en telefon fra Jarle som spør om du vil være med ut på en ettermiddagstur i Drøbaksundet så kan man ikke si nei. Jarle er en meget habil hav fisker, jeg tør påstå en av Norges beste. Med flere norgesmester titler så er vel det reine fakta!

Jarle har tidligere lovet meg at han skal finne sild nærmest når som helst i Drøbak. Planen for dagen var da og finne sild så jeg kunne fylle opp lagret med agnfisk til meite senere i høst og vinter.

Avtalen var at vi sammen med Anders skulle møtes ved båten hans i Drøbak. Med kjørevei fra jobb på Raufoss igjennom Oslo så klarte jeg og komme en god time+ for seint til avtalen. Trafikken igjennom Oslo i 16 tiden er det opp til andre og skrive om men velger å skylde på den. I følge Jarle hadde vi da gått glipp av den beste tiden i sundet.

Vi fant da ikke silden. Med lite sild og kamp med en veldig sterk strøm denne dagen ble fisket utfordrende. Men noen fine fisker fikk vi opp.


Det som er moro med å fiske med en som Jarle er at kunnskapen er voldsom. Kunne fortelle meg før jeg slapp ned hva slags fisk jeg mest sannsynlig ville møte i dypet på de forskjellige plassene. Og dette stemte nærmest hver gang.

Fisket denne dagen ble gjort med agn hvor vi testet ut nye sirkelkroker fra VMC. Nå er ikke kunnskapen min for stor om havfiske og sirkelkrok. Men vi kroket de fiskene vi var i kontakt med, noe som for meg viser at kroken er veldig god. Jarle kommer til å skrive mer om denne kroken senere.

 

Takk for turen Jarle, du må forvente flere besøk i båten!

 

M

Kommentar