Høsten er her…

Vi er nå gått over i September og høsten er her. Høsten er en spennende tid for mye fiske!!

Temperaturen faller i vannet og fisken blir mer aktiv.

I travle hverdager kan en liten tur på skogen på kvelden nå gi deg noe av det mest spennende fiske som er, harving.

Ørreten siger nå i mørket inn mot land på jakt etter større bytter, og de er i skikkelig spisemodus. Lavere temperatur i vannet, i kombinasjon med mørket gir en mer aktiv, og oppsøkende ørret som kommer inn mot land i skjul av mørket. Er du forsiktig nok kan ørreten ta marken din rett foran bena dine. I stummende mørke og med snev av mørkeredsel er det like skremmende som artig når det plasker 50 cm fra deg. Nærkontakt du sjelden får på annen måte. Og kontakt med fisk tør jeg nesten love hvis du er forsiktig, høsten vil garantert gi deg en fin natur opplevelse. Ut å fisk!

img_6214.jpgimg_6209.jpg

 

Fisket for meg foregår med lettspinn stenger og små sneller. Litt etter hvordan det ser ut ved vannet så varierer jeg lengde og stenger mellom en 165UL og en 240L. Alt annet du trenger er en mark krok, hodelykt og mye mark!img_6207.jpgimg_6211.jpg

Lik Rapala Proguide Norway på Facebook, der kan du stille spørsmål og følge med på hva annet som skjer. www.facebook.com/RapalaProguideNorway/

 

Kommentar