To dager med festival i Oslofjorden

I helgen var det tid for den årlige festivalhelgen i Engelsviken. Sarpsborg havfiskeklubb står som arrangør for disse festivalene. Først ut var Østfoldfestivalen. Dette er en mengde konkuranse hvor det er om og gjøre og få mest mulig fisk i løpet av 5 timer. Erfaringsmessig betyr dette makrellfiske. Med en begrensning på 25 makrell er dette egentlig en konkuranse i og få di 25 største makrellene. Har man flaks så får man en fisk eller to ved siden av som er over minstemål. Vanligvis så får man gjerne litt større makreller på agn en hvis man pilker. Dette ble også taktikken min denne dagen. Jeg fisket med 3 opphengere agnet med makrellfilet det meste av dagen. Jeg var innom flere farge kombinasjoner men det løsnet ikke helt før jeg begynte med reine kroker uten noen lokkemidler. Jeg hadde flaks og fikk en brukbar lyr i tillegg til makrellen. Totalt veide jeg inn 14,16kg etter endt fisketid. Dette holdt til en 2.plass i herreklassen. Vinner av festivalen ble Thor Slettmo med 15,90 kg. I lagkonkurransen endte jeg på 1.plass sammen med Team Normark. Vi hadde alle våre 4 fiskere blant di 10 beste i herreklassen.  

   

  
Søndag var det klart for Engelsviken havfiskefestival. Dette er en poeng festival. Her brukes det klippekort for og registrere antall fisk man får. Forskjellige fisker gir forskjellige poeng. Man kan få maks 10 klipp for hver art. Dette synes jeg er et fantastisk morsomt fiske som passer bra i Oslofjorden. Størrelsen på fisken har ingen betydning. Man viser fisken til sidemannen sin på båten som deretter registrerer fisken din ved og klippe i kortet ditt. Når dagen er over regner man sammen poengene på kortet og en vinner kåres. 

  Jeg fisker for det meste med dobbelt slep og små kroker på poeng fiske da antall fisk betyr mer en størrelsen på fisken. Jeg fikk uvanlig mange fisk denne dagen og hadde ca 50 fisk jeg ikke fikk registrert da kvotene mine var fulle. Har pålagt meg selv og ta et intensivkurs i fløyfisk fiske da sidemannen min nappet opp 4stk mens jeg bare klarte 1. Men totalt så gikk det ikke så værst. Jeg endte opp på 199 poeng og en ny 2.plass. Vinner av herreklassen ble Robin Ødegård med 209 poeng. Team Normark ble igjen beste lag i lag konkuransen.  

  Men den store fangsten denne helgen var det en annen mann som stod for. Morten Hvam fra Båstad havfiskeklubb klarte det kunststykket og få en art som ingen andre i Norge har fått før. Den var såpass uvanlig at man måtte helt til Japan før man fikk bekreftet arten. Marmorert berguer! Gratulerer Morten med en sensasjon av en fisk! 

  Havfiskekonkuranser er en fin mulighet til og komme seg ut på havet. Ikke alle er med for og hevde seg i konkuransen. En del er med pga det sosiale og muligheten til og komme seg på havet med gode venner. Andre igjen tar konkuransen mer seriøst og er der for og få et godt resultat i Norges cup. Men så lenge man setter pris på en fin dag på havet med hyggelige mennesker så kan jeg anbefale deg og melde deg inn i en havfiskeklubb. Du vil få mange nye venner og opplevelser for livet. Ta en titt på sidene til Norges Havfiskeforbund for og finne en klubb i nærheten av deg. Hvis du melder deg inn kommer du aldri til og angre. Takk til arrangør og deltagere for to flotte dager på havet.

Kommentar